Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894085    








Honlapkeszites

Szeniorok iskolájáról, az Erzsébet-programról és a Legszebb konyhakertekrõl

Ismét indul a szeniorok iskolája, az Erzsébet-program és a Legszebb konyhakertek program. Ezekrõl a napirendi pontokról tartott tájékoztatót Dénes Sándor polgármester és Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó a minap.


Az önkormányzat és az Idõsügyi Tanács szervezésében idén is indul a szeniorok iskolája informatika, angol és német csoportokkal.

– A szeniorok iskolája már a hatodik szemesztert érte meg. Amikor elkezdtük, nem gondoltuk, hogy ennyire sikeres lesz – kezdte a tájékoztatót Dénes Sándor polgármester.

Még tavaly tavasszal merült fel, hogy ne csak angol, hanem német nyelvet is oktassanak az informatikán túl. A német csoportok kezdõ szintrõl, míg az angolnál és az informatikánál a kezdõk mellett egy haladó tagozat is elkezdheti az ismereteit bõvíteni. A tanfolyamot helyszínei a Batthyány Lajos Gimnázium, a Dr. Mezõ Ferenc Gimnázium, valamint a Halis István Városi Könyvtár. A harminc órás, ingyenes tanfolyamokat a középiskolások tartják majd a közösségi szolgálat keretében. A polgármester hozzátette, nagyon pozitívak a visszajelzések, mind az idõsek, mind pedig a tanulók részérõl. Hamar megtalálják az együttmûködéshez szükséges közös hullámhosszt. Ahogy Szabados Gyula hozzátette, jelentkezni legkésõbb március 1-jéig lehet a könyvtár vagy a hivatal portáján elhelyezett dobozba bedobott ûrlappal, melyet a Kanizsa Hetilapból lehet kivágni. Az ünnepélyes tanévnyitóra március 10-én 15 órától kerül sor.

– A legszebb kertek mozgalomban, már régóta részt vesz a városunk szép eredményekkel. Február 10-én együttmûködési megállapodás aláírására kerül sor – folytatta a polgármester, melyen részt vesz az ötletgazda, Kovács Szilvia Karcag város alpolgármestere is. Továbbá három megye csatlakozik a programhoz (Zala, Vas, Somogy), melyek polgármestereit is invitálják a tájékoztatóra. Az Erzsébet-program keretében a nyugdíjasoknak szóló kedveszményes fürdõbelépõk és üdülési pályázatok kiírásra kerültek.

Dr. Szabados Gyula idõsügyi referens hozzátette, a pályázat benyújtásához csatolni kell a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által a pályázó nevére kiállított havi nyugellátás igazolását, valamint szükség van az adókártyára és a személyi igazolványra is. A pályázattal összefüggõ adminisztrációs tevékenységben az Erzsébet tér felõl nyíló ügyfélszolgálaton segítenek a 60 év felettieknek.

V.M.



2016-02-02 10:16:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül