Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949200    








Honlapkeszites

Kibõvítenék a szûrõvizsgálatok körét

A Kanizsa Trend is csatlakozott a Kanizsai Dorottya Kórház „Gyógyító Eszköztárunk Fejlesztése” Alapítványának, illetve Szülészeti és Nõgyógyászati Osztályának méhnyakrák-megelõzõ programjához, amely jóvoltából a Trend nõi dolgozóinak mintegy 30%-a vett részt a munkahelyén biztosított szûrõvizsgálaton. A Kanizsa Trend „társadalmi felelõsségvállalását”, valamint csatlakozását a programhoz kedden oklevéllel ismerték el. 


Mint azt a sajtótájékoztatón dr. Polay József, az alapítvány elnöke elmondta, a „Tegyünk többet a nõkért, tegyünk többet a méhnyakrák megelõzéséért” elnevezésû”szûrõprogram sokak érdeklõdését felkeltette, hiszen a Honeywell után a Trend a második legnagyobb helyi vállalkozás, amely részt vett a programban, egyúttal helyben biztosította – díjmentesen - hölgy dolgozóinak a mindössze pár percet igénylõ vizsgálatot.

Dr. Polay József hozzátette: maguk a cégek 4000 Ft-ot fizettek személyenként a vizsgálatok után, amit az alapítvány a nõgyógyászati-szülészeti osztály technikai fejlesztésére fordít. - Nyolcvan munkavállaló élt a cégünk orvosi rendelõjében végzett szûrõvizsgálat lehetõségével – összegezte Borsos Anita, a Kanizsa Trend HR vezetõje.

Dr. Brünner Szilveszter, a Kanizsai Dorottya Kórház fõigazgatója elismeréssel szólt a Kanizsa Trend társadalmi felelõsségvállalásáról, egyúttal úgynevezett „munkáltatói márkázásáról”, ami plusz juttatást jelent a cég részérõl, a dolgozók számára.

A sajtótájékoztatón Dr. Polay József közölte azt is, a GE Nagykanizsai telephelye is csatlakozott a prevenciós programhoz, továbbá jelenleg is két nagyobb céggel folynak a tárgyalások. Az alapítvány elnöke elõrebocsájtotta azt is, a jövõben kiterjesztenék a vizsgálatok körét a prosztata-, és a bõrrákszûrésekre is.

Sz.Zs.



2016-02-02 11:13:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül