Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892058    








Honlapkeszites

Kis mértékben csökken a lakossági kincstárjegyek kamata

Egységesen 25 bázisponttal csökken a lakosság számára értékesített fél, egy- és kétéves kincstárjegyek kamata február 8-tól - közölte az Államadósság Kezelõ Központ (ÁKK) az MTI-vel.


 Az ÁKK hangsúlyozza, hogy a 2,25-2,75 százalékos új kamatok mértéke továbbra is kiemelkedõ a hasonló lakossági pénzügyi termékek között. A hosszabb lejáratú, fix és változó (inflációtól illetve pénzpiaci kamatoktól függõ) kamatozású lakossági kötvények kamatát az intézkedés nem érinti.
Az ÁKK felidézte, hogy kiemelt célja az államadósság befektetõi szerkezetének diverzifikálása, ezáltal az adósság-finanszírozás biztonságának növelése.
A lakossági állampapírok iránti kereslet tavaly kiemelkedõ volt, 46 százalékkal nõtt az állomány. A központi költségvetés adósságából 14 százalék, a forint adósságból pedig 21 százalék van a lakosság kezében - áll a közleményben.
Az ÁKK szerint a kereslet az idén is erõteljes maradt, az idei évre tervezett 14 százalékos állománybõvülés nagy valószínûséggel teljesül, ami megengedi a rövid kamatok kismértékû csökkentését.
A Magyar Államkincstárban és a forgalmazásra szerzõdést kötött bankok hálózatában értékesített Kamatozó Kincstárjegy (KKJ) és Féléves Kincstárjegy (FKJ) kamata 2,5 illetve 2,25 százalékra csökken.
A Magyar Postán forgalmazott papír alapú egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek (KTJ) kamata 2,25 valamint 2,75 százalékra mérséklõdik. Az egyes kiemelt postahelyen, elektronikus értékpapírszámlán értékesített Kincstári Takarékjegy Plusz (KTJP) befektetések után éves szinten 2,5 százalékos kamatot könyvelhetnek el a lakossági kisbefektetõk.

MTI - Kanizsa



2016-02-06 06:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül