Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948567    








Honlapkeszites

Aláírják a támogatói levelet

A közgyûlés döntése értelmében aláírják a CHANGE! – a városi közszolgáltatások újragondolása a lakosok aktív szerepvállalásával elnevezésû támogatói levelet. Nagykanizsa partnerként kapcsolódik a fenti projekthez, melyet Eindhoven városa kezdeményezett. Az URBACT projektek két fázisban kerülnek megvalósításra. 


Elõször a vezetõ partner pályázatot nyújt be 4-5 város részvételével az elsõ fázisra, amikor a kijelölt vezetõ szakértõ kidolgoz egy megalapozó tanulmányt, mely a projekt alapozó munkadokumentuma lesz, és a vezetõ partnerrel együttmûködve a együttmûködést 8-12 városra bõvíti, majd ismételten pályázatot nyújt be, ezúttal azonban a kibõvített partnerséggel, a második fázisra.

Az URBACT III. program kiváló lehetõséget biztosít kis- és közepes méretû városoknak a tanulásra, a kapacitások fejlesztésére, nem csak az önkormányzatok, hanem a vele az integrált településfejlesztés keretében együtt dolgozó érintettek tekintetében is.

A hat hónapos idõszak alatt (elsõ fázis) részt vesznek két partnertalálkozón, segítséget nyújtanak a vezetõ szakértõnek a megalapozó tanulmány Nagykanizsát érintõ részének megírásához, valamint létrehoznak egy helyi támogató csoportot is. A projekt maximális költsége 17 millió forint, mely összköltségvetésû fejlesztéshez 15 százalék önerõ szükséges, azaz 2,5 millió forint, melyet a 2016. évi költségvetés terhére biztosítanak. Jelenleg a vezetõ partner városunk önkormányzatának a második, azaz a megvalósítási szakaszban való részvételének megerõsítését kéri a támogatói levél aláírásával. A pályázati dokumentáció és a részletes költségvetés még kidolgozás alatt áll, a véglegesítésére február végén kerülhet sor.

V.M.



2016-02-12 10:46:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül