Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891774    








Honlapkeszites

Jelentõsen bõvülhet a nagykanizsai ipari park

A következõ években jelentõs mértékben bõvülhet a Nagykanizsai Ipari Park területe - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján Mihovics Zoltán az ipari park részeként üzemelõ Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetõje.
Mihovics Zoltán hozzátette: ennek révén a mostani 135 hektáros ipari park jelentõsen bõvülhet. A területen jelenleg mintegy 120 nagy vagy közepes vállalkozás mûködik, az inkubátorházban pedig több mint 30 mikrovállalkozásnak biztosítanak helyet, folyamatos az igény újabb területek eladására, de már csak 15-16 hektárnyi szabad földterülettel rendelkezik az ipari park - jelezte.


Kitért arra, hogy az elmúlt hónapok üzletkötéseinek köszönhetõen új telephelyet létesít idén az árufuvarozó Kanizsa Trans. A bútorgyártó Extra Leder Line 500 négyzetméterrel bõvítette néhány éve épült telephelyét, és kéthektáros területvásárlás jóvoltából az olasz szivattyúgyártó DAB logisztikai központtal bõvíti tevékenységét. Mihovics Zoltán kifejtette: 10-15, már az ipari parkban mûködõ cég számít a telephelyfejlesztési pályázatokra. A saját tulajdonú területek csökkenése miatt arra is törekszenek, hogy a már magántulajdonú, de kihasználatlan területekre segítsenek vevõt találni. Az ipari park mûködését pedig azzal is támogatják, hogy a közelmúltban kerékpárút épülhetett, de egy új járdaszakasz kialakítását is tervezik, illetve a hamarosan üzembe állítandó kerékpárkölcsönzõ hálózat két dokkolóállomását is itt alakították ki, mindezt a terület jobb megközelíthetõsége érdekében.

Bilicz Csaba, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az ipari park mûködtetése mellett az önkormányzati tulajdonú társaság másik fõ feladata az ingatlanok bérbeadása és kezelése. Mintegy 1400 lakóingatlant, garázst, üzlet- vagy irodahelyiséget gondoz a cég, és közel 80 társasház ügyeinek kezelését is náluk végzik. Utalt rá, hogy az elmúlt években a nagykanizsai belváros rekonstrukcióját kísérve az Erzsébet tér és a Fõ utca több épületének homlokzatfelújítását is elvégezték, s az idei további beruházásokkal így már a belváros szinte valamennyi épülete megújul. Hozzátette: ennek is köszönhetõ, hogy az évek óta üresen álló belvárosi üzlethelyiségekre is megnõtt az érdeklõdés, várható, hogy az idei elsõ félévben mindegyiket bérbe is tudják adni.
 

MTI-Kanizsa

Fotó: Halász Gyula



2016-02-24 12:32:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül