Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891496    








Honlapkeszites

Egységes színvonalú hulladékkezelés kialakítása a cél

Április 1-jén kezdi meg mûködését a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelõ Zrt., amelynek célja az országosan, mindenki számára elérhetõ egységes szolgáltatás, a biztonságos anyagi mûködés és a folyamatos fejlesztés biztosítása - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közmûszolgáltatásokért felelõs államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


Szabó Zsolt kiemelte: jelenleg Magyarországon 171 közszolgáltató, teljesen tetszõleges módon, különbözõ színvonalon, különbözõ gépekkel lát el vegyes szolgáltatást, nincs egyforma rendszer, a Zrt. felállításával ezen akarnak változtatni.
Az átalakítással nem kívánnak feladatot elvenni az önkormányzatoktól és a közszolgáltatók sem változnak, továbbra is az önkormányzatok látják el a közszolgáltatást egy általuk kiválasztott közszolgáltató céggel - tette hozzá.
Az államtitkár arra is rámutatott, hogy az elmúlt idõszakban 140 milliárd forintot fordítottak a hulladékgazdálkodás fejlesztésére, a következõ idõszakban pedig 124 milliárd forintot szánnak erre.
A szelektív hulladékgyûjtés és az újrahasznosítás azért is fontos, mert 40 milliárd forint értékû hasznos hulladék kerül a lerakókba, ennyit temetnek a föld alá.

 

MTI - Kanizsa



2016-02-25 10:19:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül