Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891816    








Honlapkeszites

Kommentár nélkül

"Amíg én leszek a polgármester, a GE városunkban marad.” (Marton István 2008. szeptember)

A GE Hungary Zrt.-nél mûködõ Szakszervezetek 2009. június 25-én a GE Hungary Zrt. képviselõjének elõterjesztése alapján megtárgyalták a GE Hungary Zrt. átalakítását GE Hungari Kft.-vé. A Szakszervezetek a GE Hungary Zrt. igazgatósági tagjának írásos elõterjesztése-, illetve a felmerült kérdésekre adott válaszai után tudomásul vették a gazdasági formaváltást. Az érdekképviseletek írásban rögzített véleményének átadása után azonban néhány nappal - több informális csatornán - megdöbbentõ hírek kerültek a szakszervezetek birtokába. Többek között az, hogy az üzletág amerikai központjának, illetve a GE központjának utasítására különbözõ célirányos döntéselõkészítõ szakértõi munkák, elõkészületek folynak a magyarországi fényforrásgyártás drasztikus felszámolására.


A vállalatvezetés e kétszínû magatartását a Szakszervezetek vezetése rendkívüli együttes ülésen értékelte és az alábbi nyilatkozatot fogalmazták meg:
1. Fenti információk birtokában a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete és a Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete a 2009. június 25-ei tájékoztatón elhangzottakat és a kérdésekre adott válaszokat szándékos félrevezetésnek minõsíti és - szokatlan módon – arra kényszerül, hogy a 2009. június 25-ei határozatát megváltoztatva, a GE Hungary Zrt. vezetésének „Tájékoztatás a társasági formaváltásról” címû írásos elõterjesztését elutasítsa.
2. Szakszervezeteink ugyanakkor leszögezik, minden törvényes eszközt igénybe vesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a magyarországi gyártás megszüntetését, a magyar munkahelyek felszámolását!
3. A Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete és a Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete a kialakult helyzetben nem tartja elfogadhatónak a szeptember 5-ére tervezett GE Közösségek Napja megrendezését. (Egyetlen vágóhídra hajtott álattal sem ünnepeltetik meg a saját torát!)
4. Felkérik a GE Hungary Zrt. összes magyar alkalmazottját – vezetetteket és vezetõket egyaránt - hogy az amerikai GE központ elõkészületei ellen tiltakozásul és az érintettekkel szolidaritásul, bojkottálják a szeptember 5-ére szervezett GE Közösségek Napja rendezvényét és ne vegyenek azon részt!
5. A Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete, a Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete és a Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete felkéri a magyarországi döntéshozókat, hatalmi tényezõket, a magyar társadalmat, hogy most, a döntéselõkészítés fázisában gyakoroljanak nyomást a General Electricre a magyarországi munkahelyek megõrzése érdekében.
Budapest, 2009. július 14.
Selmeczy György sk.
Tungsram Dolgozók Független Szakszervezete
Hederics István sk.
Nagykanizsai Fényforrásgyár Demokratikus Szakszervezete
Zelkó Nándor sk.
Tungsram Dolgozók Szabad Szakszervezete
2009-07-15
www.liganet.hu



2009-07-22 17:06:26


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül