Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893111    








Honlapkeszites

Opten: a nõi cégvezetõk hosszabb távra terveznek

Hosszabb távra terveznek, jobban becsülik munkatársaikat, összességében megbízhatóbbnak tûnnek a nõi cégvezetõk, valamint azok a cégek is, ahol a felsõ vezetésnek van nõi tagja - közölte az Opten céginformációs szolgáltató az MTI-vel.


A tájékoztatás szerint a cégstatisztika alapján a tisztán férfi menedzsmenttel, illetve tulajdonosi körrel rendelkezõ vállalkozások 10 százalékkal rosszabb kockázati besorolást érnek el, mint azok, amelyek vezetésében egy vagy több nõ is található.
A nõk megbízhatóságát mutatja az is, hogy a jelenleg mûködõ nõi érdekeltségû cégek átlagéletkora 12 év, míg tisztán férfi kapcsolatrendszer esetén csak 8 év az átlagos cégéletkor - mutat rá elemzésében a céginformációs szolgálat.
Pertics Richárd, az Opten céginformációs igazgatója a közleményben kiemelte: a nõi vezetésû cégek alacsonyabb kockázata nem annyira a nõk eltérõ gondolkodásával, mint inkább társadalmi státuszukkal magyarázható.
Az Opten céginformációs igazgatója szerint a nõk számára pozitív jelenség magyarázata lehet az is, hogy a cégek felsõ vezetésében ülõ nõk átlagéletkora számottevõen meghaladja a férfiakét. A cégjegyzésre jogosult és tulajdonos nõk átlagéletkora 49 év, vagyis jellemzõen az anyaszerepbõl a munka világába visszatérõ asszonyok vállalnak vezetõ beosztást, illetve kerülnek ilyen pozícióba.
A magyar cégstruktúra 2011, a válság második hulláma óta alaposan átalakult - mutatott rá az Opten elemzésében. 2011-ben még a cégek 61 százaléka volt nõkhöz kapcsolható, mára az arány 57 százalékra esett vissza.
A nõk továbbra is meghatározók a hazai cégvilágban: 328 ezer gazdasági társaságban tulajdonosok vagy cégjegyzésre jogosultak nõk is, és minél nagyobb egy társaság, annál több a nõ a vezetésben - emelte ki az Opten igazgatója a közleményben.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-11 05:42:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül