Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892065    








Honlapkeszites

Hamarosan lejár az õstermelõi igazolványok kiváltásának határideje

Már csak néhány napig, március 20-ig lehet kérelmezni a hatályát vesztett õstermelõi igazolvány helyett új, január 1-tõl hatályos igazolvány kiváltását, illetve a még hatályos igazolványok visszamenõleges érvényesítését - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-hez eljuttatott közleményében.


Az õstermelõi igazolványokkal kapcsolatos ügyintézés a NAK állandó lakóhely szerint illetékes falugazdászánál, illetve a falugazdász-körzetközpontokban kérelmezhetõ.
A NAK emlékeztet, hogy nem kell kicserélniük igazolványukat azoknak az õstermelõknek, akik 2014-ben vagy 2015-ben váltották ki igazolványukat, így az még hatályos, és emellett rendelkeznek erre az adóévre érvényes értékesítési betétlappal is. Számukra az új õstermelõi kormányrendelet lehetõvé teszi, hogy meglévõ igazolványukat 2016. október 1. és december 31. közötti idõszakban cseréljék le.
Közölték: eddig mintegy 160 ezren keresték fel az õstermelõi igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés céljából a falugazdászokat. Megközelítõleg 40 ezer, korábban õstermelõként nyilvántartott, de érvényes igazolvánnyal még nem rendelkezõ tagról tud a kamara.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-13 05:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül