Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893031    








Honlapkeszites

NAV: lekérdezhetõ, hogy célba ért-e a bevallási nyilatkozat

Lekérdezhetik a magánszemélyek, vajon értesült-e a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) arról, hogy megbízták személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésével - hívta fel a figyelmet az adóhatóság szerdán.


A NAV közleményében felidézte, a magánszemély adózók február 1-jéig tehettek bevallási nyilatkozatot, amellyel megbízták az adóhivatalt szja-bevallásuk elkészítésével. Nyilatkozni a munkáltatónál vagy az adóhatóságnál lehetett.
A bevallási nyilatkozat célba érkezésérõl az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezõk az eBEV portál új elektronikus szolgáltatása, az adóhatósági adómegállapítással kapcsolatos lekérdezések menüpont segítségével kaphatnak információt. Az ügyfélkapu megnyitása a NAV ügyfélszolgálatain soron kívül intézhetõ.
Azok, akik adóügyeiket eddig is a NAV telefonos ügyféltájékoztató és ügyintézõ rendszerén keresztül intézték, azaz rendelkeznek a telefonos azonosításhoz szükséges PIN-kóddal, a 06-40/20-21-22 telefonszámon tájékozódhatnak. A telefonos azonosításhoz szükséges PIN-kódot a TEL adatlapon lehet kérni, a kódot a NAV soron kívül képzi és továbbítja az adózónak.
Ügyfélkapuval vagy telefonos PIN-kóddal nem rendelkezõk a bevallási nyilatkozat beérkezésérõl a NAV ügyfélszolgálatain tájékozódhatnak.
Bevallási nyilatkozatot azok a magánszemélyek tehettek, akik 2015-ben kizárólag munkáltatótól szereztek jövedelmet, kedvezményt nem érvényesítettek és nem is fognak, nem tesznek önkéntes kölcsönös biztosító pénztári, nyugdíj-elõtakarékossági, valamint nyugdíjbiztosítási nyilatkozatot.
A befizetett szja 1+1 százalékáról a bevallási nyilatkozatot tettek is rendelkezhetnek, civil szervezet, illetve egyház vagy költségvetési elõirányzat javára legkésõbb május 20-ig tehetik meg felajánlásukat - közölte a NAV.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-16 12:42:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül