Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893774    








Honlapkeszites

HM: állást kínál a közfoglalkoztatottaknak a Magyar Honvédség

A közfoglalkoztatottaknak kínál álláslehetõséget önkéntes szerzõdéses állományában a Magyar Honvédség - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.


Tájékoztatásuk szerint a Belügyminisztérium közremûködésével a munkaügyi központokon keresztül, egyes járásokra kiterjesztve, közvetlenül szólítják meg mindazokat, akik önként vállalják a katonai szolgálatot és megfelelnek az ezzel járó követelményeknek.
Az a közfoglalkoztatott, aki vállalja az önkéntes szolgálatot és megfelel az általános szolgálati pszichikai és fizikai követelményeknek, a Magyar Honvédség szerzõdéses állományú tagjává válhat határozott, 3 éves szerzõdés keretében, amely lejártakor meghosszabbítható.
A szolgálat a szokásos katonai eskütétellel és alapkiképzéssel kezdõdik, az elsõ évben közkatona rendfokozattal, a közfoglalkoztatotti bérnél jóval magasabb fizetésért történik - írta a HM, kiemelve: a honvédelmi feladatokban csak az alapkiképzést sikeresen elvégzõ, kiképzett katona mûködhet közre.
"A Magyar Honvédség ezzel is azt juttatja kifejezésre, hogy nyit mindenki felé, aki elkötelezett a haza védelme iránt" - fogalmazott a HM, hozzátéve: emellett - ahogy eddig, ezután is - "természetesen minden, a haza szolgálatát fontosnak tartó fiatalt vár a soraiba".
Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján az illegális bevándorlás témájában jelentette be, hogy 400 közfoglalkoztatott elõtt nyitják meg annak lehetõségét, hogy belépjenek a honvédség szerzõdéses állományába.

MTI - Kanizsa



2016-03-19 06:48:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül