Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891495    








Honlapkeszites

Meghirdették az idei Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Meghirdették a Magyar Termék Nagydíj nyilvános pályázatot, az idén 38 fõcsoportban május 20-ig lehet jelentkezni - jelentették be a kiírók sajtótájékoztatón.


A pályázati rendszer célja, hogy elismerje az áruk, szolgáltatások magas minõségi színvonalát, elõsegítse a piacon versenyképes termékek elõállítását, és ösztönözze a fejlesztést.
A beadott pályázatokat több fordulón értékelik, és a kiírók tanácsa ítéli oda a tanúsító védjegy használati jogát. Az eredményt szeptemberben hirdetik ki.
Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj Pályázati Iroda ügyvivõ igazgatója elmondta, hogy a harmincnyolc fõcsoportot a magyar gazdaság összetétele alapján alakították ki, korábbi témák összevonásával, megszüntetésével és újak meghatározásával.
Az idén pályázati segédletet is kiadtak a jelentkezéshez szükséges dokumentációk összeállításához, a védjegyhasználati szerzõdésben rögzítették a jogokat és kötelezettségeket - tette hozzá.
Kiemelte, a pályázaton a különdíjakkal évek óta erõsítik a Kárpát-medencében élõ magyarság gazdasági összetartozást, s az idén a Kárpát-medencében mûködõ külhoni vállalkozások is pályázhatnak a védjegyhasználat elnyerésére.
A pályázati rendszer fõvédnöke, Latorcai János országgyûlési alelnök képviseletében Pap Csaba Gábor titkárságvezetõ elmondta, hogy a nagydíj a termékbiztonság, a magas minõség és magyar gazdaság iránti elkötelezettség emblémájává vált.
A pályázatot a kiírói tanács - az Industorg-Védjegyiroda Minõségügyi Kft., a Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Mérnöki Szolgáltató Kft. és a Terc Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. - hirdette meg, szakmailag támogatja a Közbeszerzési Hatóság, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
A pályázaton a Magyarországon, vagy a Kárpát-medencében gyártott, forgalmazott termékkel, vagy termékcsaláddal vehetnek részt a pályázók, illetve hozzá kapcsolódó szolgáltatással, vagy önálló szolgáltatással.
Szász Jenõ, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke a pályázat meghirdetésekor kiemelte, hogy a Nemzeti Együttmûködési Programban a kormány a külpolitika középpontjába a gazdasági kapcsolatokat állította, ezen belül kiemelten szerepel a gazdasági súly növelése a Kárpát-medencében. Felhívta a figyelmet a kutatóintézet Kárpát-haza programjára, amely rendszereket, hálózatokat épít, és fontosnak nevezte a szülõföldön való boldogulást.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-20 08:40:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül