Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892416    








Honlapkeszites

A tavaszi idõszakra jellemzõ szolgáltatásokat ellenõrzi a NAV

Az évszakra és a közelgõ ünnepre jellemzõ kereskedelmi, szolgáltatási tevékenységeket ellenõrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a következõ hetekben.


Az adóhivatal pénteki tájékoztatása szerint a NAV munkatársai elsõsorban az online pénztárgépek adatait felhasználva, célzott kiválasztás alapján keresik fel a húsvéti árukat kínáló üzleteket, a jó idõ beköszöntével egyre több helyen külsõ térrel bõvülõ vendéglátóhelyeket, valamint az autógumik lecserélésének idõszakában a gumiabroncs-szerelõ mûhelyeket.
Közölték, a jogkövetési hajlandóság növelése a cél a szépészeti- és fitneszszolgáltatások, a virág- és dísznövénykertészetek, valamint az állatkereskedések körében. Kiemelt figyelmet kapnak az online piactereken forgalmazók.
A március második felében indult és május 5-ig tartó ellenõrzéssorozat célja, hogy segítse a szabályok betartását és kiszûrje a zugárusokat, szabályszegõket, akiket mulasztásukhoz mérten szankcionálnak - közölte a NAV.
Az adóhatóság közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy jövedelemszerzõ gazdasági tevékenységet csak adószám birtokában végezhetnek az alkalmi árusok.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-25 09:43:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül