Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893475    








Honlapkeszites

Tizennégyezer céget érint az online kasszarendszer kibõvítése

Az online pénztárgép kötelezõ használatának kiterjesztése 14 ezer céget érint - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató felmérésébõl.


Az Opten közleménye szerint az ágazatok közül a gépjármûjavítók jelentik majd az egyik legnagyobb részt, ebben a szegmensben 6315 cég mûködik, több mint 166 milliárd forint éves árbevétellel.
Az Opten szerint a cégek számára az egyik legfontosabb negatívum a bevezetéssel és az üzemeltetéssel járó költségnövekedés, de ez az online kasszák elsõ körös bevezetésénél sem okozott megoldhatatlan problémát a piaci szereplõknek.
Közölték, az eddig is tisztán mûködõ cégek feltehetõen pozitívumként könyvelik el, hogy az ügyeskedéssel tisztességtelen elõnyre szert tevõ versenytársak költségszintje a kasszák bevezetése után az övékkel megegyezõ szintre emelkedik.
A szürke zónában tevékenykedõ cégek kisebb része viszont biztosan a feketegazdaságba menekül az online kasszák elõl, felhagyva az átlátható mûködés látszatával is. Ezt azonban csak a legkisebb és kevésbé szem elõtt lévõ szolgáltatók tehetik meg, így a hatás nem lesz túl erõs - közölte az Opten.
Az online kasszák bevezetésének elsõ köre a mostaninál nagyságrenddel több vállalkozást érintett. Az intézkedés mérhetõ pozitív hatást gyakorolt az államháztartás bevételi oldalára, valószínû, hogy a mostani bõvítés is pozitív eredményekkel jár majd, de ennek volumene jóval kisebb lesz - áll a közleményben.

 

MTI - Kanizsa



2016-03-27 05:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül