Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894296    








Honlapkeszites

Köztemetõ: Térfigyelõ kamerarendszert és térvilágítást javasol a képviselõ

A Tripammer utcai köztemetõvel kapcsolatban két javaslatot is felvetett közgyûlési interpellációjában dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ. A városatya a sírokon lévõ virágok gyakori megdézsmálása miatt egy-két térfigyelõ kamera felszereléséhez kérte a polgármester támogatását. Egyben azt is javasolta, hogy a fõbb közlekedési utak mellett térvilágítást is alakítson ki a város.


A sajnálatos lakossági magatartás ellen a képviselõ által javasolt egy-két térfigyelõ kamera kihelyezése nem jelentene megoldást, mivel a 14 hektáros, növényzettel jelentõs részben fedett területen a sírok száma meghaladta a tízezret. Ezért megfigyelés és felderítés céljára nem tudna hatékonyan mûködni – olvasható Dénes Sándor polgármester válaszában.
A térvilágítással kapcsolatos felvetésre az alábbiakat válaszolta a polgármester: a temetõben jelenleg a ravatalozótól délre esõ aszfaltozott gyalogút mentén 7 db közvilágítási lámpa található, melyek a temetõ esti nyitvatartási óráiban mûködnek. Ez a 7 lámpatest a mintegy 550 méter hosszú – Kossuth téri fõbejárattól a német hõsi temetõig tartó – fõ gyalogos útvonal egy részét világítja meg.
A 14 hektáros köztemetõ területén a késõbbiekben önkormányzati fejlesztésként, esetleg pályázati forrás igénybevételével bõvíthetõ a térvilágítás. Ennek tervezésekor azonban figyelemmel kell lenni többek között arra, hogy földkábel építéséhez a sírhelytömbök közötti hely szûkös, a légkábeles hálózat pedig a temetõkert képét károsan befolyásolhatja. A hatékony térfigyelõ kamerarendszer és megfelelõ térvilágítási hálózat kiépítése egyaránt jelentõs költséggel járna, melyekre az idei költségvetésben nem áll rendelkezésre fedezet.

B.E.



2016-03-28 05:23:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül