Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895342    








Honlapkeszites

Palini játszóterek felújításáról

Két palini játszótér problémáját vetette fel közgyûlési interpellációjában dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ. A kisgyermekes szülõk kérését tolmácsolva megkérdezte, mikor történik meg az Inkey és a Herkules utcában lévõ játszóterek felújítása. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Inkey játszótér közelében lévõ erdõsávban sajnálatos módon ágakat, karácsonyfát, zöldhulladékot is leraktak valakik, aminek az eltakarításáról is gondoskodni kellene valahogy.


Az Inkey utcai játszótér esetében Dénes Sándor polgármester azt a tájékoztatást adta, hogy a szabványon kívüli játszótéri elemek felújítása gazdaságtalan, a szabványosítása nem lehetséges. A lakossági igényeket új, kombinált játszótéri eszközök beszerzésével és telepítésével lehetne kielégíteni. A 2016. évi költségvetés rendelet a játszóterek fejlesztésére tartalmaz irányzatot, ami késõbbi döntés alapján kerülhet felhasználásra.
A Zala Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelõsége minden évben ütemezetten ellenõrzi a közterületi játszótereket is – folytatódik a polgármester válasza. Amennyiben olyan hiányosságot állapítanak meg, amelynek kijavítása beruházással, új játszóeszköz telepítésével valósulhat meg, úgy azt a jelenleg rendelkezésre álló forrás terhére lehet megtenni. A megmaradt forrás ismeretében, ezt követõen lesz lehetõség dönteni a további játszótereket érintõ beavatkozásokról.
A játszótéri eszközök karbantartása a Via Kanizsa Nonprofit Zrt. feladata, a karbantartási ütemtervük szerint a Herkules utcai játszótér hintaállványának kereszttartóját még ebben a hónapban kicserélik. A játszótéri eszközök egyéb javításait pedig április végéig elvégzik.
Az erdõsávban elhelyezett különbözõ lakossági hulladék elhelyezését a zrt. már jelezte a Közterület Felügyelet felé a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

B.E.



2016-04-03 06:51:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül