Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892790    








Honlapkeszites

A NAV megkezdte az egyenlegközlõk és pótlékértesítõk kiküldését

A korábbi évektõl eltérõen korábban, már április elején megkapják a vámhatóság által vezetett vám- és adófolyószámlákról készült egyenlegközlõt és a pótlékértesítõt a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) az adózók, mintegy 36 ezer ilyen értesítést küld ki a hatóság.


Az MTI-hez vasárnap eljuttatott NAV-tájékoztató szerint egyenlegértesítõt csak az kap, aki legalább egy vámszakmai adónemben több mint ezer forinttal tartozik, vagy több mint ezer forint túlfizetése van.
A NAV az egyenleg megállapításánál az adó- és vámfolyószámla 2015. december 31-ei állapotát veszi alapul - írták. Késedelmipótlék-értesítõre csak az számítson, aki fizetési kötelezettségét nem vagy csak késedelmesen teljesítette, és ezért késedelmi pótléka keletkezett 2015-re.
Felhívták a figyelmet arra is, hogy az adózónak célszerû a saját nyilvántartásával is összehasonlítania a kapott adatokat. Eltérés esetén észrevételt tenni telefonon, az egyenlegközlõn szereplõ telefonszámokon, személyesen az ügyfélszolgálatokon vagy írásban lehet - írták a közleményben.

MTI - Kanizsa



2016-04-04 05:56:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül