Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892177    








Honlapkeszites

2,9 milliárd forint támogatás fiatalok vállalkozóvá válásához

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendõ uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegû pályázatból.


A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent konstrukció az Ifjúsági Garancia Program részeként elsõsorban az álláskeresõ fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára az MTI-t.
A pályázati forrásból a 18-25 év közötti, új egyéni vagy mikro-kisvállalkozás indítására felkészített fiatalok vállalkozásainak induló költségeit kívánják támogatni.
A korábban megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" (GINOP-5.2.2-14) elnevezésû felhívás célja az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt képzõ, mentoráló szervezetek meghatározása volt. Az így kiválasztott regionális szervezetek felkészítõ programjaiba bevont fiatalok megszerezhetik most a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, az alapvetõ jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak elõkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.
A képzõ, mentoráló szervezetek segítséget nyújtanak a fiataloknak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási idõszakban tanácsadást és mentorálást biztosítanak a jogszerû mûködéshez.
A felhívásra Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl területén megvalósítandó projektekre irányuló támogatási kérelmek nyújthatók be 2016 októberétõl a regionálisan elkülönített keretekre.

 

MTI - Kanizsa



2016-04-08 05:27:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül