Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891972    








Honlapkeszites

Munkáltatói fórum a Vasemberházban

Az Európai Munkáltatói Napok programja keretében került megrendezésre a munkáltatói fórum Nagykanizsán, a Vasemberházban. A programsorozat lehetõséget teremtett arra, hogy a résztvevõk megismerkedhessenek a legújabb projektekkel.


A fórumot a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, valamint a Keszthelyi Ipartestület támogatásával rendezték meg. A megjelenteket dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott köszöntötte. Ahogy elmondta, a programsorozatot egy hete nyitották meg és azóta már megrendezték már Zalaegerszegen, Keszthelyen és Lentiben is.

– A mai nap lehetõséget biztosít az önök számára, hogy megismerjék a legújabb unió által támogatott, illetve hazai forrásból biztosított munkaerõ-piaci programokat – mondta a kormánymegbízott.

Külön kiemelte a hivatásos gépjármûvezetõi tanfolyamot, melyet az Országos Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szervez a kormányhivatalok közremûködésével. A program iránt jelentõs az érdeklõdés. Komoly, többlépcsõs felvételi eljárás elõzi meg a tanfolyamot. A program 2017 év végéig tart, így a jelentkezés lehetõsége valamennyi érdeklõdõ számára adott.

Ezt követõen dr. Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke vette át a szót. Kiemelte, a kamara fontosnak tartja azt, hogy a munkanélküliség minél nagyobb mértékben csökkenjen, és a vállalkozók kapjanak megfelelõ elõzetes tájékoztatást.

Majd Zuggó Zsuzsanna osztályvezetõ elõadásában az Európai Unió által támogatott munkaerõ-piaci programokról szólt, köztük az Út a piacra címû és az Ifjúsági Garancia projekteket mutatta be részletesen. Az elõadásában kitért továbbá arra is, hogy hol tartanak a jelenlegi projektek a megvalósításban. Kiemelte az Európa 2020 programban foglalt célkitûzések és vállalások közt szerepel, hogy Magyarország 2020-ra 75 százalékra emeli a foglalkoztatottak arányát. Ez jelenleg 69,6 százalékon áll a KSH adatai szerint. Ezt követõen részletezte az osztályvezetõ, mi szerepel a Ifjúsági Garancia projektben. Ez a 25 év alatti fiatalok számára nyújt segítséget, annak érdekében, hogy a munkaerõpiac aktív résztvevõivé váljanak. Az Út a piacra projekt pedig a 25-64 év közötti nyilvántartott álláskeresõk, a 25-30 év közötti pályakezdõk számára nyújt mentõövet.

A fórumon szó esett továbbá a Nõk 40+ munkaerõ-piaci és a Közfoglalkoztatásból a versenyszférába központi munkaerõ-piaci programokról is. A program zárásaként Munkavédelmi és munkajogi konzultációra nyílt lehetõség.

V.M.



2016-04-14 11:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül