Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891818    








Honlapkeszites

Konferencia az új gondolkodásmódról

A Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége (GTTSZ) és a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza „Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban, a globális világban? Címmel szervezett elõadás- és vitasorozatot, mely 119. konferenciának a témája ezúttal az Új gondolkodásmód a közgazdasági és pénzügyi rendszer fejlesztésében, az oktatási rendszer korszerûsítésében volt.


– Városunk ad otthont a konferenciának. Nem elsõ alkalommal, hiszen az elmúlt esztendõben többször is fogadhattuk a GTTSZ rendezvényeit. Örömmel, mert ilyenkor mindig tanulunk – mondta Dénes Sándor polgármester a konferenciát megelõzõ sajtótájékoztatón.

Hozzátette, ez alkalommal is tanulni érkeztek, hiszen egy új gondolkodásmódról adnak tájékoztatást a program keretében, mely a közgazdaság és pénzügyi rendszer fejlesztését, az oktatási rendszer korszerûsítését érinti.

Ezt követõen Valenta László, a GTTSZ elnöke vette át a szót, aki elmondta, a GTTSZ egy közhasznú nonprofit szervezet, amely a mûszaki értelmiségnek ad teret annak érdekében, hogy ki tudja fejteni álláspontját a legkülönbözõbb kérdésekben. Kiemelte, az újfajta gondolkodásmód, arra sarkalta õket, hogy elmenjenek azokhoz, akik a legtöbbet foglalkoznak az érintett területekkel, azokhoz a diákokhoz, hallgatókhoz, akik már ebben nõnek fel.

Dr. Vereczky Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke hozzátette, hogy a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara régóta azt a mottót vallja magáénak, hogy a gazdaság emlékezete és a gazdaság iránytûje kíván lenni. Ahogy elmondta, az új gondolkodásmód egyik példája, hogy belátták, a válságból való kitörés egyetlen módja, ha mindazokat, akik munkahelyet tudnak teremteni és értéket tudnak termelni, támogatják.

– Ma ott tartunk, hogy tényekrõl, sikeres gazdaságpolitikáról, egy patrióta gazdaságpolitikai fordulatról lehet beszélni és nagyon szomorúan látjuk azt, hogy a tények ismeretében is makacsul ragaszkodik a neoliberális közgazdaságtan azokhoz az állításokhoz, amiket már a patrióta gazdaságpolitika cáfolt – emelte ki az elnök.

Dr. Keller Krisztina, egyetemi docens elmondta, a hallgatók mellett középiskolai diákok is részt vettek a konferencián.

– Azért tartom fontosnak a mai alkalmat, mert a pénzügyi kultúra fejlesztésérõl is szól, mely nagyon hasznos a fiatalok számára. A közgazdász hallgatók pedig egyfajta továbbképzésként is felfoghatják az alkalmat – zárta a tájékoztatót Keller Krisztina.

V.M.



2016-04-14 13:13:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül