Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948937    








Honlapkeszites

Hajléktalanok egészségügyi ellátása

A Magyar Szociális Fórum-Szociális Kerekasztal (MSZF-SZK) emberellenes kezdeményezésnek tartja és visszautasítja, hogy a hajléktalanokat kirekesszék az egészségügyi ellátásra jogosultak körébõl – tudatta az MSZF SZK vasárnap.

Az alapjogokkal ellentétes kezdeményezéssel az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fõigazgatója állt elõ a közelmúltban, vélhetõen anyagi megfontolásból.


Az MSZF SZK egyetértõ támogatásáról biztosítja azt az ombudsmani állásfoglalást, amely szerint az OEP terve összeegyeztethetetlen az alapjogokkal, és olyanokat rekesztene ki az egészségügyi ellátásra jogosultak körébõl, akik képtelenek önerõbõl gondoskodni magukon.
A Magyar Szociális Fórum SZK döbbenetesnek tartja a kérdés puszta felvetését is egy közösségi érdekeket szolgáló szerv (OEP) részérõl, melynek feladata a szolidáris alapú egészségbiztosítási rendszer mûködtetése, nem pedig a kirekesztés.
Szembesítjük az OEP vezetését a társadalom iránti felelõsségével, és arra szólítjuk fel, hogy ne a legelesettebbek rovására biztosítsa a pénzügyi egyensúlyt, azaz fossza meg õket az ellátás jogától, hanem azzal a politikával szemben emelje fel a szavát a társadalom érdekében, amely a pénzügyi egyensúly árát is a társadalommal akarja megfizettetni, miközben évi másfél billió forinttal támogatja a multikat.

Kiadta: MSZF SZK
 



2009-08-02 16:58:27


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül