Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892178    








Honlapkeszites

Kríziskezelõi program

A krízishelyzetbe került családoknak az önkormányzatok jegyzõi hivatalainál formanyomtatványon kell igényelniük a krízisalapból az egyszeri, vissza nem térítendõ támogatást - közölte Prehlik Lajos, a fõváros XIII. kerületének jegyzõje hétfõn, a helyi polgármesteri hivatalba kihelyezett kormányszóvivõi tájékoztatón.

A támogatás augusztus elsõ munkanapjától igényelhetõ, az ahhoz szükséges formanyomtatvány letölthetõ a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, illetve a nyugdíjfolyósító honlapjáról, de a helyszínen, az adott polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatánál is kitölthetõ.


Az egyszeri, méltányossági alapon elbírált, vissza nem térítendõ támogatás összege legalább 20 ezer, legfeljebb 50 ezer forint, különös méltánylást érdemlõ esetekben azonban 100 ezer forint lehet. Rendkívüli méltánylást az kérhet, akinek a megelõzõ hónapban 30 százalékkal, vagy annál nagyobb mértékben csökkent a jövedelme a 2008. szeptember elõttihez képest, vagy a lakáskölcsöne 30 százalékkal nõt, illetve három, vagy annál több gyermeket nevel a család.

A támogatás igényléséhez két igazolást kell csatolni: az egyik a jövedelemigazolás, amellyel a kérelmezõ igazolja, hogy a kérelem benyújtását megelõzõ hónapban a család jövedelme 2008 szeptemberéhez képest 20 százalékkal csökkent. A másikon azt kell igazolni, hogy a család lakáscélú hitelének költsége tavaly szeptember óta 20 százalékot meghaladó mértékben növekedett.

A krízisalapba csaknem hatmilliárd forint gyûlt össze. A program augusztus 1. és november 30. között tart.

Forrás: MTI



2009-08-04 08:14:21


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül