Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892604    








Honlapkeszites

482 millió forint értékû eszközparkkal gazdagodott a Délzalai Vízmû

A Nagykanizsa agglomeráció csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztése projekt keretében egy több mint 11 milliárdos beruházást zárt le sikeresen a Nagykanizsai Regionális Szennyvíztársulás. A projekt utolsó elemeként a megmaradt tartalék összeg terhére nettó 482 millió forint értékben különbözõ jármûveket, gépeket, szerszámokat és labor eszközöket szereztek be.


A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Bizzer András, a társulás elnöke bejelentette: a vagyonelemeket a társulás ingyenesen használatba adta az üzemeltetõ Délzalai Víz- és Csatornamû Zrt.- nek. Az eseményen megjelent Cseresnyés Péter államtitkár, a térség országgyûlési képviselõje, Tóth Nándor alpolgármester, a társulás korábbi elnöke és Kassai Zoltán, a zrt. elnök-vezérigazgatója.
 

Bizzer András elöljáróban kiemelte: a most átadott vagyonelemek beszerzésére annak köszönhetõen volt lehetõség, hogy a magyar kormány tavaly nyáron egy több mint 120 millió forint értékû önerõalap támogatást adott a társulás számára, mindezt úgy, hogy korábban már több mint 1 milliárd forint állami pénzzel támogatta a projekt sikeres befejezését. A kedvezõ döntés megszületésében jelentõs szerepet játszott Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje, Cseresnyés Péter államtitkár. A segítségét a társulás ezúton is megköszöni. Ahogy Nagykanizsa jelenlegi, és korábbi polgármestereinek is kijár a köszönet, hiszen Nagykanizsa Megyei Jogú Város is közel 200 millió forinttal támogatta a projekt sikeres befejezését. Mindezek eredményeként a Társulás most egyfajta utolsó ajándékként ingyenesen használatba adja a nettó 482 millió forint értékû üzemviteli gép- és eszközparkját a Délzalai Víz- és Csatornamû Zrt. számára – hangsúlyozta a társulás elnöke.
 

Cseresnyés Péter az elmondottakhoz hozzátette: a kormány segítsége nemcsak Nagykanizsa városának szólt. A csatornafejlesztésben érintett környezõ 12 település is részesült a támogatásból. Az államtitkár emlékeztetett arra is, hogy az elmúlt 4-5 évben közel 3 milliárdos, mûködésre és fejlesztésre felhasználható támogatást is kapott a város. Nagykanizsára nagyon odafigyel a kormányzat – tette hozzá a politikus. Ennek eredménye többek között itt is látható, a rendelkezésünkre álló eszközökben. A kormányzat folyamatosan figyel a városra annak érdekében, hogy az eltervezett beruházások megvalósuljanak, és az itt élõ embereknek jobb körülmények között éljenek. Legyen szó beruházásról, vagy éppen a mai nap ünnepélyes sajtótájékoztatóján, ahol ugyancsak a város egyik terének a felújításához adott EU-s és nemzeti forrásból segítséget.
 

Tóth Nándor alpolgármester az állami segítségnyújtás jelentõsége mellett hangot adott annak is, hogy a projektmenedzsmentnek is kijár a köszönet és az elismerés, hiszen az õ munkájuknak is köszönhetõ az eszközbeszerzés. A projekt kiírója még arra is gondolt, hogy a szennyvíz összegyûjtése, elvezetése és kezelése mellett karbantartásra is szükség van, és ennek megfelelõen ezek a gépek elsõsorban a karbantartást szolgálják. Büszkék lehetünk arra is – jegyezte meg, hogy a víziközmû szolgáltatók közül kevesen mondhatják el azt, hogy ilyen jelentõs, korszerû gépállománnyal gazdagodhattak.
 

Végezetül Kassai Zoltán elnök-vezérigazgató megköszönte a társulás munkáját is, és elmondta, 18-20 éves eszközállományt tudták kiváltani modern gépekkel. A hét elején „munkába” áll az új géppark, biztosítva a folyamatos víz, és szennyvízszolgáltatást. Hozzátette: ugyanez érvényes a labor berendezéseire is, melyekre közel 150 millió forint jutott a projektbõl. Ezekkel az új mûszerekkel, felszerelésekkel a Dunántúl kimagaslóan legjobb laborjával rendelkezik a Délzalai Vízmû – hangsúlyozta zárógondolataiban a vezérigazgató.

B.E.



2016-04-23 10:31:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül