Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894589    








Honlapkeszites

Jelzõtáblák és díjmentesség, a 61-es elkerülõt érintõ kérdések között

A 61-es elkerülõ úttal kapcsolatban két észrevételt tett közgyûlési interpellációjában Horváth Jácint önkormányzati képviselõ. Egyik kérdése a jármûvek forgalmát korlátozó jelzõtáblák kihelyezését, míg a másik az elkerülõ szakasz díjmentessé tételét vetette fel.


Mint azt a városatya jelezte, a 61-es elkerülõ utat már több hónapja átadták, a tehergépjármûvek, kamionok még mindig betévednek a Hevesi útra. Mit lehet tenni ez ellen, és mikor helyezik ki a változásokat jelzõ közlekedési táblákat a tehergépjármûvek részére – kérdezte.
 

Válaszában Dénes Sándor polgármester kiemelte: a 61. számú fõútvonal várost elkerülõ szakaszának megépülte után folytatódhat az állami-önkormányzat úthálózati hierarchia felülvizsgálata, az egyes útszakaszok tulajdoni és kezelõi jogai átadásának elõkészítése.
A Via Kanizsa Nonprofit Zrt., mint helyi útkezelõ csak a kezelõi jog átadását követõen tehet forgalomtechnikai beavatkozásokat a régi 61. és 74. sz. közutakon.
A 61. sz. elkerülõ útnak a közlekedõk szokásaiban és útvonalában való rögzüléséig a zrt. felkérte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. területi szakembereit az átmenõ tehergépjármû forgalom jelzõtáblákkal való útvonal szabályozására.

Az elkerülõ szakasz díjmentessé tételével kapcsolatban az alábbiakat válaszolta a polgármester: az M7 autópálya nagykanizsai szakaszának megépültét követõen a város kezdeményezte a két lehajtó közötti szakasz díjmentessé tételét. Ezt a kérést akkor a kezelõ elutasította. Azóta annyiban változott a helyzet, hogy megépült a 61-es fõút elkerülõ szakasza, így a Zalaegerszeg és Kaposvár között közlekedõk Nagykanizsán úgy át tudnak haladni, hogy sem a belvárost, sem a lakótelepeket nem kell érinteniük. Ugyanakkor valóban igaz, hogy az autópálya díja a lehetõség ellenére sem erre ösztönzi a jármûvezetõket, és várhatóan nagyon sokan az ingyenes útvonalat fogják választani, a helyi utakat terhelve. Ezért az önkormányzat ismét megkeresi a kezelõt, kérve az autópálya két nagykanizsai lehajtója közötti szakaszának díjmentessé tételét. Ennek eredményérõl tájékoztatják majd a képviselõt is.

B.E.



2016-04-24 06:18:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül