Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894739    








Honlapkeszites

Lakossági panasz a motocross pálya zajterhelése miatt

Kijött a tavasz, beindul az élet a Kanizsa Motocross pályán. A pálya környékén élõk azonban évek óta panaszkodnak az edzések és a versenyek alkalmával keletkezõ elviselhetetlen zajterhelés miatt.


A Mészáros László, a Dózsa György, a Kanizsai Dorottya, sõt a Petõfi utcából is arra kérték a lakók Balogh László önkormányzati képviselõt, hogy járjon közbe az ügyükben. Még tavasszal folytatódjon a korábbi években elkezdõdött egyeztetés a sportolók, a lakosság és a városvezetés között, hiszen a problémájuk nem oldódott meg.
Válaszában Dénes Sándor polgármester megerõsítette a korábbi levelében leírtakat: 2015. október 2-án megkereste a Vas Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Fõosztályát a motocross pálya zajterhelésével kapcsolatban, és kérte az ügy kivizsgálását, a szükséges intézkedések megtételét.
A fenti hatóság tájékoztatása szerint a motocross pálya tulajdonosát és üzemeltetõjét egyetemlegesen kötelezték a teljes körû környezetvédelmi felülvizsgálat végzésére. A dokumentáció benyújtásának határideje: 2016. április 30.
A környezetvédelmi hatósági eljárás garanciát jelent a fenti probléma megoldására. Természetesen az önkormányzat minden lehetséges módon elõsegíti, hogy a hangos zajjal járó sporttevékenység zavaró hatása megszûnjön, ezáltal elõsegítse a lakosság egészséges környezethez való jogának érvényesülését – olvasható többek között a válaszlevélben.

B.E.



2016-04-28 08:27:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül