Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892376    








Honlapkeszites

Épülnek az elkerülõk

Nagykanizsa városának autóforgalmát hivatott csökkenteni a 74. számú fõút Nagykanizsa-Palin elkerülõje, illetve a 61. számú fõút nagykanizsai elkerülõje. Ezen uniós útfejlesztések elõrehaladásáról tájékozódott Hónig Péter közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter tegnap.

Az elõbbi munkálatai már elkezdõdtek, a befejezés 2010 nyarára várható. A szakasz az M7-es autópálya Nagykanizsa Északi csomópontjától indul és a Principális-csatorna hídjánál csatlakozik a 74. számú úthoz, így csillapítva a forgalmat Palin városrészben.


A Nagykanizsát Kaposvárral összekötõ 61. számú fõút a település közepén halad át, jelentõs jármûforgalmat zúdítva a belvárosra, melyen még az M7-es autópályára igyekvõk is kénytelenek áthajtani. Ezt a problémát fogja megoldani a várhatóan a jövõ év végére elkészülõ, közel 3,3 kilométer hosszú elkerülõ, amely a Csónakázó-tó bejáratától indul északi irányba, s a 7. számú fõútig tart.

Az említett útszakaszok építésén túl zajlik a 61-es út burkolatának megerõsítése is. A három beruházás együttes összértéke 6,2 milliárd forint, ebbõl közel 2 milliárdot fordítanak a palini elkerülõre, 3,6 milliárdot pedig a 61. számú fõút elkerülõ szakszára, mely tervei között egy felüljáró is szerepel a Budapest-Murakeresztúr vasútvonal felett, illetve egy külön csatlakozó ág a városközpont felé, egy megvilágított körforgalmi és egy jármûosztályozós csomópont.

S.E.



2009-08-07 08:54:27


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül