Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894895    








Honlapkeszites

Módosították a településrendezési tervet

A közgyûlésen két kivétellel elfogadták az új településrendezési tervhez beérkezett lakossági és vállalkozói igények kezelésére vonatkozó javaslatot.


A hivatalhoz telefonon érkezett kérdés, hogy városunkban lehet-e szélgenerátort elhelyezni. A szélerõmûvek telepítésének lehetõségeivel már foglalkozott az önkormányzat és erre alkotott is szabályokat azonban a kisebb, egyedi objektumokat árammal ellátó szélgenerátorokra vonatkozóan nincs szabályzás. A szélgenerátorok, melyekre általában tanyákon fangazdaságokban lehet szükség, építménymagassága jellemzõen meghaladja az övezetben megengedett építménymagasságot, melyet a szabályzásnál figyelembe kellene venni. Azonban a kertes mezõgazdasági területek esetében a keskeny parcellák miatt a szomszédos ingatlanok lakóit zavarhatnák és a szõlõhegyi hangulatot is negatívan érinthetnék az építmények Továbbá a szõlõhegyek hálózati elektromos energiával nagyrészt ellátottak, így ezeken a területeken nem javasolt a szélgenerátorok telepítésének a megengedése.
A közgyûlésen errõl nem szavaztak, így nem továbbították a tervezõk felé továbbították, hogy a Helyi Építési Szabályzat kiegészítendõ általános mezõgazdasági terület övezetben kizárólag szélgenerátorok telepítése céljából a megengedett építménymagasság 20 m-re történõ megemelését.
Ezen túl azonban megszavazták, hogy a Thúry-pálya területe kertvárosias lakóterület építési övezetbe sorolandó, és a tömbbelsõ utcától délre egy kiszolgáló úttal feltárandó.
A Palin Lovarda utcai Tsz-istállót gazdasági területbe sorolták, a Hajgató és a Varasdi utca sarkán lévõ településközpont tekintetében megemelték a beépíthetõség mértékét, valamint módosították a Magyar utca 134-138. ingatlanok területét érintõ szabályzás módosítását is.

V.M.



2016-05-01 05:34:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül