Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895481    








Honlapkeszites

A Völgy Alapítvány munkájáról

Az ellátási szerzõdés szerinti, pszichiátriai betegek közösségi és nappali ellátását a Völgy Alapítvány végzi. A feladat-ellátási szerzõdés alapján az alapítvány évente beszámol a közgyûlésnek a tevékenységérõl, mely 2015. évre vonatkozó beszámolót a minap fogadták el.


Az alapítvány 2007-ben kötötte meg a szerzõdést az önkormányzattal határozott idõre, 2017-ig. Az ellátási szerzõdésekben az alapítvány vállalta a szolgáltatás biztosításához szükséges dokumentációk vezetését, szakemberek képzését, a jogszabálynak megfelelõ gondozói létszám foglalkoztatását és a pszichiátriai betegek folyamatos gondozását. Mindezen feladatokat az önkormányzat anyagi hozzájárulása nélkül, a kapcsolódó állami normatíva igénybevételével, valamint a közösségi ellátás esetén finanszírozási szerzõdé útján teljesíti.
A közgyûlés elé terjesztett beszámolóban az olvasható, hogy tavaly a szolgálat összesen 46 fõ közösségi pszichiátriai gondozását látta el. 2015-ben 6 személyt vettek nyilvántartásba és egy esetet zártak le. Az ellátottakból 32-en szkizofrénia, szkizotípiás és paranoid zavarokkal, kilencen hangulatzavarokkal, míg négyen neurotikus stresszhez társuló és szomatoform zavarokkal küzdenek.
Ahogy olvasható, a szolgálatnál a feladatellátáshoz szükséges személyi létszám és szakmai hozzáértés biztosított. Az alapítvány szakmai feladatainak ellátását egy részmunkaidõs szakmai vezetõ segíti.
A közgyûlés megköszönte és elismerte a szervezet munkáját.

V.M.



2016-05-01 06:06:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül