Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893719    








Honlapkeszites

Megjelentek a turizmus átalakuló szervezetérõl szóló jogszabályok

Megjelentek a turizmusfejlesztés és -irányítás szervezetének átalakítását szabályozó rendeletek és határozatok a Magyar Közlönyben.


A kormányrendelet szerint a nemzeti fejlesztési miniszter lesz turizmusért és vendéglátásért felelõs kormánytag, feladatai között szerepel egyebek mellett a turizmusra, az utazásszervezõ és -közvetítõ tevékenységre vonatkozó jogszabályok elõkészítése, ide értve a falusi és agroturizmust, valamint az egészségturizmust is.
A miniszter kialakítja és mûködteti a turizmus kormányzati irányítási és intézményrendszerét, kidolgozza a turizmusfejlesztés koncepcióját és támogatási rendszerét, összehangolja az európai uniós tagságból adódó kormányzati turisztikai feladatokat és irányítja a belföldi és nemzetközi turisztikai marketingtevékenységet. Meghatározza a vendéglátás irányításának cél-, eszköz- és intézményrendszerét, fejlesztési koncepcióját is - szerepel a rendeletben.
A szervezeti átalakítás jegyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium gyakorolja a Magyar Turizmus Zrt. felett az államot megilletõ tulajdonosi jogokat és kötelezettségeket.
A turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelõs kormánybiztosnak a miniszterelnök 2016. április 15-ével Bienerth Gusztávot nevezte ki, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységét is koordinálja.
Amint arról Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hétfõn beszámolt, az új ügynökséget Guller Zoltán vezeti. A kormánybiztossággal egy olyan minisztériumok feletti intézményt hoztak létre, amely a turisztikai stratégia és szervezet irányítója lesz - közölte a miniszter.
Kormányhatározatok rendelkeznek arról is, hogy a költségvetésben a turizmus irányítására meghatározott források tartósan átkerüljenek az NFM fejezetébe.

MTI - Kanizsa



2016-05-02 05:46:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül