Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891601    








Honlapkeszites

Amerikáig meg sem állnának a Tungsram-dolgozók

Az amerikai anyavállalathoz fordultak a General Electric magyarországi szakszervezetei, mert attól tartanak, hogy a cég teljesen felszámolja a nagykanizsai és a budapesti gyárában a fényforrásgyártást. Bár a GE magyarországi központja egyelõre tagadja a híreszteléseket, a szakszervezetek információi szerint az amerikai tulajdonos 3500 embert akar elbocsátani.

Az amerikai vezetõkkel akarnak tárgyalni a General Electric magyarországi szakszervezetei, mert attól tartanak, hogy hiába tüntettek a folyamatos leépítések ellen, az anyacég hamarosan teljesen felszámolja, vagy legalábbis a minimálisra csökkenti a hazai fényforrástermelést.


A szakszervezeti vezetõk szerint a felszámolás hírét támasztja alá, hogy a gazdasági válságra hivatkozva a Gerneral Electric már úgynevezett átvilágító tanulmányt készíttetett a magyar gyárairól. De aggodalomra ad okot szerintük az is, hogy a cég szeptember 28-tól részvénytársaság helyett kft.-ként mûködik tovább, ami szintén megkönnyíti az esetleges bezárást.

A szakszervezetek még ebben a hónapban tárgyalóasztalhoz szeretnének ülni, azt mondják, levelüket azért az amerikai központba címezték, mert a döntés ott születik majd, a magyarországi vezetõség pedig csak végrehajtja azt.

Forrás: Hír Tv. A cikket a http://www.hirtv.hu/gazdasag/?article_hid=282056 oldalon olvashatják.
 



2009-08-07 16:30:11


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül