Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894785    








Honlapkeszites

Uniós pályázaton indulhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek

A Széchenyi 2020-as kiírás keretében juthatnak vissza nem térítendõ támogatáshoz vidéki társasházak és lakásszövetkezetek - hívta fel a figyelmet a Házfórum.hu szakmai portál közleményében.


A pályázat célja az épületek lakó- és közösségi funkcióinak erõsítése, a vidéki és a pest megyei leszakadó települések felzárkóztatása az épületek energetikai, közösségi és szociális jellegû rehabilitációjával. A pályázat területi korlátozása mellett fontos kitétel, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek csak a helyi önkormányzat konzorciumi partnereiként vehetnek részt - emelik ki.
Kizárólag a vidéki - Budapest agglomerációján kívüli - települések számára nyitott a "Településképet meghatározó épületek külsõ rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerûsítés" címû pályázat három célterületen kínál támogatást: az épületek energetikai fejlesztését szolgáló külsõ és belsõ korszerûsítések, a településképet meghatározó épületek külsõ felújítása, a közösségi terek és szolgáltató központok felújítása.
A 26,88 milliárdos keretösszegbõl a maximális támogatási összeg 50 millió forint, a legmagasabb támogatási intenzitás pedig 95 százalék. A támogatási kérelmeket 2018. április 20-ig adhatják le az önkormányzatok.

MTI - Kanizsa



2016-05-05 05:21:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül