Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892196    








Honlapkeszites

Nem várt mértékû fellendülés a nagykanizsai ingatlanpiacon

Az elmúlt egy év ingatlanpiaci szempontból egyértelmûen a növekedésrõl szólt, azonban országos szempontból az elmúlt néhány hónapban már a lassulás jelei mutatkoztak. Az egyes régiók között viszont továbbra is komoly különbségek mutatkoznak, míg egyes városokban továbbra is drasztikus emelkedésnek lehetünk szemtanúi, addig vannak olyan régiók ahol alig, vagy egyáltalán nem beszélhetünk növekedésrõl.


Ha vetünk egy pillantás Nagykanizsa ingatlanpiaci statisztikáira megállapíthatjuk, hogy itt az elmúlt néhány hónapban az országos tendenciáktól eltérõen, jelentõsen gyorsult a növekedés üteme. Ez különösen annak fényében meglepõ, hogy Zala megyére inkább a stagnálás volt a jellemzõ 2016. elején. A zalai városban kínált lakóingatlanok átlagos négyzetméterárai, mintegy 5,2 százalékkal emelkedtek idén január és április között, ami összevetve az ugyanebben az idõszakban a megyeszékhelyen lezajlott 2,6 százalékos növekedésessel, igazán jó eredménynek számít.

Az egyes ingatlantípusokat megvizsgálva azonban sokkal árnyaltabb képet kapunk. A legkisebb növekedés a családi házak áraiban mutatkozott, itt a fentebb említett idõszakban mindössze csak 0,2 százalékos változás volt megfigyelhetõ. Ugyanakkor rendkívül jól szerepeltek a nagykanizsai eladó téglalakások, ezek átlagos négyzetméterárai január és április között mintegy 11,5 százalékkal emelkedtek, ami országos viszonylatban is kiemelkedõ. A panellakások esetben meglepõ módon mindössze 1,6 százalékos növekedés zajlott le, amely az országos tendenciák ismeretében igen szerénynek mondható.

 

A Nagykanizsán eladásra szánt lakások között böngészve megállapíthatjuk, hogy az utóbbi idõszak áremelkedései ellenére, továbbra is viszonylag kedvezõ áron lehet ingatlanhoz jutni a városban. Az helyi ingatlanok átlagára jelenleg 12 724 988 Ft, ami jóval az országos átlag alatt van. Ezen túl számos az új állami támogatások feltételeinek megfelelõ ingatlant kínálnak eladásra, ami népszerûvé teheti a várost a CSOK felvételében gondolkodó családok körében is.

Nagykanizsa rendkívül kedvezõen jött ki az utóbbi hónapok ingatlanpiaci változásaiból, az azonban kérdéses, hogy ez a fellendülés meddig fog tartani és, hogy hosszútávon mi vár a helyi ingatlanpiacra.

Forrás:Ingatlannet.hu



2016-05-12 13:57:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül