Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892822    








Honlapkeszites

Vietnami-magyar üzletember találkozó Kanizsán

Vietnami-magyar üzletember találkozóra került sor a minap Nagykanizsán. A találkozó ötlete pontosan egy hónapja Nguyen Thanh Tuan, a Vietnami Szocialista Köztársaság nagykövete, a nagykövet elsõ titkára, valamint Nguyen Trung Dung kereskedelmi tanácsos látogatása kapcsán merült fel.

Egy hónnappal ezelõtt még a polgármester és az alpolgármesterek fogadták a küldöttséget, a mostani találkozón azonban már vietnami és magyar vállalkozók is jelen voltak, bízva az üzleti partneri kapcsolatok kiépítésének sikerében.


A találkozón, mely a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt., az Inkubátorház és Innovációs Központ Nagykanizsa és a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara (NAKKIK) szervezésében került sor, a megjelenteket dr. Polay József, a NAKKIK elnöke köszöntötte. Ahogy elmondta az üzletember találkozót a vietnami nagykövet kezdeményezésére szervezték meg. A megbeszélés keretében pedig lehetõség nyílhat arra, hogy vietnámi és magyar üzleti kapcsolatok jöhessenek létre.

– Pontosan egy hónapja mutattuk meg a városunkat a vietnami küldöttségnek. Ekkor már kiderült, vannak közös pontok és érdemes együttmûködnünk – vette át a szót Dénes Sándor polgármester.

Majd hozzátette, a város életében fontos szempont az, hogy hogyan mûködnek a vállalkozások, hiszen adót fizetnek be, mely meghatározza a városunk mûködését. Ezért a gazdasági kapcsolatokra hangsúlyt fektetnek, és ez a találkozó is ezt erõsíti, ismerkedési és kapcsolattemetési lehetõséget biztosít mind a magyar, mind a vietnami fél számára.

– Remélem ez a találkozó sikeres és eredményes lesz. Ez a mai délután önökrõl, cégvezetõkrõl szól, hogy bemutatkozzanak és megtalálják a közös pontokat – zárta köszöntõjét a polgármester.

Ezt követõen Nguyen Thanh Tuan nagykövet elmondta, nélkülözhetetlen a város támogatása abban, hogy a nagykanizsai és a vietnami üzletemberek együttmûködhessenek. A kapcsolat a két ország közt hosszú múltra nyúlik vissza, mely jó alapot teremtett. Kiemelte, a vietnami nép hálás a támogatásért, melyet Magyarország nyújtott a háború alatt és utána. Hozzátette, stratégiai partnereknek tekintik hazánkat és szeretnék még szorosabbá tenni a kapcsolatot. Ezt követõen került sor a nagykanizsai és a vietnami cégek bemutatkozásra. Fotó: Bakonyi Erzsébet

V.M.



2016-05-12 14:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül