Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893901    








Honlapkeszites

Veszélyes lámpákat szûrt ki a fogyasztóvédelmi hatóság

Akkumulátoros, tölthetõ zseblámpákat, fejlámpákat és asztali lámpákat ellenõrzött a fogyasztóvédelmi hatóság, a vizsgált kilencféle termékbõl nyolc nem volt megfelelõ.


A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdai tájékoztatása szerint valamennyi kifogásolt termék áramütés-veszélyes volt, emellett hatféle lámpatest esetében égési sérülés veszélyét is megállapították. A leggyakoribb probléma a lámpatestek külsõ és belsõ huzalozásánál alkalmazott vezetékek túlságosan kis érkeresztmetszete, illetve a hálózati csatlakoztatást biztosító dugók nem megfelelõ formája és mérete volt.

A hatóság megteszi a szükséges lépéseket a nem biztonságos termékek forgalomból való kivonása, illetve súlyos kockázat esetén a kivonás mellett a visszahívás elrendelése érdekében - közölte az NFH. A közlemény szerint a vizsgálat az elõzetes várakozásoknak megfelelõen számos hiányosságra derített fényt, így indokolt, hogy a forgalomban lévõ akkumulátoros, tölthetõ lámpatestek ellenõrzése a jövõben is kiemelt szerepet kapjon a fogyasztóvédelmi hatóság vizsgálati programjában.

MTI - Kanizsa



2016-05-18 11:03:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül