Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893671    








Honlapkeszites

Feléledt a magyar munkavállalói résztulajdonosi program

Feléledt a magyar munkavállalói résztulajdonosi program, a Deloitte felmérése szerint részvényalapú juttatásokkal növelhetõ a munkavállalók motiváltsága és a vállalat iránti elkötelezettsége, valamint csökkenthetõ a munkaerõ elvándorlásának mértéke - hívta fel a figyelmet a Deloitte Zrt. tanácsadó cég szerdai közleményében.


A közleményben kiemelik, hogy a nemzetközi és a magyar trendek megegyeznek: a vállalatok vagy a felsõvezetõknek, vagy pedig a cég összes dolgozójának, illetve a munkatársak jelentõs részének kínálnak fel részvényeket, vagy részvényvásárlási opciós lehetõséget.

A programban résztvevõk jellemzõen ingyen, de legalábbis jelentõs kedvezményekkel juthatnak hozzá részvények vételi jogához, melynek eredményeként tulajdonosok lehetnek a magyar társaságban, vagy a nemzetközi anyavállalatban. Az is vonzóvá teszi a programot, hogy kedvezõ adókövetkezmények mellett nyújtható a juttatás. Nettó vagyoni értékre vetítve az adóteher drasztikusan, akár 93,23 százalékról 17,65 százalékra csökkenhet - közölték. A magyar jogszabályi környezet is egyre vonzóbbá teszi az ilyen juttatási programokat.

Lehetõség van arra, hogy adót ne a részvény megszerzésekor, hanem bizonyos feltételek esetén csak az értékesítéskor kelljen megfizetni. A Deloitte felmérésében résztvevõ 177 nagyvállalat csaknem 90 százaléka továbbra is úgy gondolja, hogy jól döntött a program bevezetésével. A részvények tartási idõszaka, amelynek lejárta után a munkavállalók szabadon rendelkezhetnek a részvényekkel, külföldön és Magyarországon is egyaránt átlagosan 3 év.

MTI - Kanizsa



2016-05-18 12:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül