Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892502    








Honlapkeszites

Vállalkozásfejlesztés és foglalkoztatás bõvítés a fókuszban

A Vállalkozások fejlesztésének lehetõségei és a foglalkoztatás bõvítés címmel tartottak fórumot a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központban. A Széchenyi Programiroda szervezésében lezajlott programon kiemelt hangsúlyt kapott a gazdaságfejlesztéshez, az innovációhoz és a területfejlesztéshez kapcsolódó pályázatok rendszere.


A rendezvényt Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy ebben az Európai Uniós fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló források 60%-át a gazdaságfejlesztésre fordítják. Ezen belül több száz milliárd forint jut majd a foglalkoztatás bõvítésére és a képzési támogatásokra.

Az elsõ elõadásban Rodekné Hederics Erika a Városfejlesztõ Kft. ügyvezetõjeként Nagykanizsa Megyei Jogú Város Gazdaságfejlesztési Programját mutatta be. Prezentációjában vázolta Nagykanizsa jövõképét, s egyben ismertette a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programban (TIOP), a Modern Városok Programjában és az Integrált Területi Programban rögzített célokat. Az elõadó szólt a térségünkben induló Mura Programról is.

Mihovics Zoltán az Inkubátorház vezetõje Nagykanizsa Város vállalkozásfejlesztési eszközeirõl tartott elõadást. Három kiemelt témaként említette az önkormányzat ingatlanvásárlást támogató rendeletét, a mikro-, kis-és középvállalkozások munkahelyteremtõ támogatását és a vállalkozói inkubátorház nyújtotta lehetõségeket.

Ezt követõen Goda Szilárd a Versenyhajó Kft. ügyvezetõje, Keléné Molnár Melinda és Martinecz Aranka a Széchenyi Programiroda tanácsadói, a GINOP pályázatok nyolc prioritását mutatta be a vállalkozások számára.

Végezetül Kerekes Gábor a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány nagykanizsai irodájának vezetõje szervezetük finanszírozási és üzleti lehetõségeit vázolta fel. Ezen belül a Széchenyi kártyáról, a folyószámlahitelrõl és az Agrár Széchenyi-kártyáról is említést tett.

A vállalkozói fórum személyes konzultációval zárult, ahol a vállalkozások képviselõi kaphattak választ az õket érintõ kérdésekre.

H.Gy.



2016-05-21 06:16:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül