Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949023    








Honlapkeszites

Elkészült a közösségi terem Palinban

A nagykanizsai Szent József Plébánia és a palini egyházközség képviselõtestülete szép ünnepségre hívta augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján, a templom búcsúnapján a híveket, ismerõsöket, családtagjaikat, a város vezetõit Palinba. Szentmise keretében e napon áldotta meg Balás Béla kaposvári megyéspüspök a húsz évvel ezelõtt épült palini templomhoz kapcsolódó új közösségi termet. Az építkezés történetét Horváth Lóránt plébános foglalta össze.

– Amikor három évvel ezelõtt Kanizsára helyeztek, azt érzékeltem, hogy lelkes, sokszínû közösség él a városrészben. Vannak fiatalok, középkorúak, idõsebbek, és van remény arra, hogy lehet közösségi életet élni. Arra gondoltam, hogy a meglévõ templomhoz hozzákapcsolunk egy közösségi termet, hiszen a templom egy szakrális tér, ami nem minden program lebonyolítására alkalmas. Így a 70 négyzetméteres helyiség szeptembertõl otthont ad a hittanóráknak, gyermekprogramoknak, imacsoportoknak és képviselõtestületi üléseknek. 


 - Tavaly április végén tettük meg az elsõ kapavágást. Nagyon sokan ingyen dolgoztak, rengeteg társadalmi munkával, sõt, eszközökkel, anyagiakkal járult hozzá a falu. Mint anyaegyházközség, természetesen a Szent József Plébánia is besegített. Mivel eléggé körülményes volt a paliniaknak bejutni a központba, ezért mostantól lesznek kihelyezett programok, felnõtt hittan és elõadások. Ma már, ha új templomot építenek nyugaton, az a koncepció, hogy nemcsak a templom készül el, hanem hozzácsatolnak egy közösségi teret, hiszen a kereszténység, Jézusnak a követése nemcsak liturgiából áll, hanem összejövetelekbõl. Abból, hogy a keresztények találkozhatnak egymással. Van tér, van hely, ahol összejöhetnek, eszmét cserélnek, ahol jól érezhetik magukat. A közösség második otthonává kell, hogy váljon ez a közösségi terem. Látom az emberek arcán a megelégedést, az örömöt, a boldogságot, hogy ismét gyarapodtunk egy kicsit. Köszönet érte mindenkinek, aki bármi módon hozzájárult az elkészültéhez.
A szentmisét követõen a közösségi termet Balás Béla kaposvári megyéspüspök áldotta meg, majd szeretetvendégségre, agapéra hívták a megjelenteket a templom udvarán megterített asztalokhoz.

B.E.



2009-08-17 16:57:31


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül