Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892079    








Honlapkeszites

NAV: a civil szervezeteknek május végéig kell nyilatkozniuk a tavalyi szja 1 százalékok felhasználásáról

Azoknak a civil szervezeteknek, amelyeknek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2014-ben kiutalta a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékos felajánlásait, május végégig kell nyilatkozniuk az átutalt összegek tavalyi felhasználásáról - közölte a NAV az MTI-vel.


Az érintetteknek elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül kell megküldeniük a 14KOZ - az adózó rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg felhasználásáról - jelû közleményt az adóhivatal részére - tették hozzá.  A közlemény letölthetõ a NAV honlapjáról.     

A 14KOZ jelzésû iratnak tartalmaznia kell a NAV által 2014. január 1-jétõl 2014. december 31-ig kiutalt szja 1 százalékok felhasználását, illetve azt az összeget, amelyet a kedvezményezett hibátlan 13KOZ jelû közleményében tartalékolt összegként tüntetett fel.     

Ha az adott civil szervezet 2008 elõtt átutalt összeget tartalékolt, azt szintén tavaly év végéig használhatta fel, így errõl is a 14KOZ jelû közleményben kell elszámolnia - ismertették.     

Arra is felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a kedvezményezett nem nyújtja be a közleményt határidõig, illetve a dokumentumban számszaki hibás adatokat közöl, vagy nem az elszámolandó összeget szerepelteti, és az adatok javítására kitûzött határidõt elmulasztja, akkor a NAV kizárja az adott civil szervezetet a következõ évi felajánlások lehetséges kedvezményezettjei közül.

MTI - Kanizsa



2016-05-27 05:30:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül