Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894392    








Honlapkeszites

Állami Számvevõszék: indul az idei integritásfelmérés a közszférában

Indul az idei integritásfelmérés a közszférában, az Állami Számvevõszék több mint 7200 költségvetési szervet kért fel elektronikus levélben, hogy töltse ki a korrupciós kockázatok felmérését szolgáló kérdõívet - közölte az ÁSZ a hírportálján.


A www.aszhirportal.hu beszámolója szerint az önkéntes felmérésben évrõl évre egyre több szervezet vesz részt, mivel felismerték, hogy a kérdõív kitöltésével és a felmérés eredményei alapján készült nyilvános elemzések révén jobban tudják azonosítani a korrupció által veszélyeztetett tevékenységeiket, illetve a korrupcióval szembeni ellenállóképességük gyenge pontjait. Az ÁSZ ellenõrzései során is értékeli az integritásszemlélet érvényesülését.     

Hozzátették: az Állami Számvevõszék küldetésének tekinti a korrupció elleni fellépést, a korrupció megelõzését, ezért - ebben az évben már hatodik alkalommal végzett - integritásfelmérésével az integritás kultúrájának a megteremtését kívánja elõsegíteni. A felmérésben részt vevõ költségvetési szervek tudatosíthatják, melyek mûködésüknek a korrupció által veszélyeztetett területei, és nyilvánvalóvá válik számukra, hogy milyen kontrollok kiépítésére, illetve eredményesebb mûködtetésére van szükség szervezeti integritásuk érzékelhetõ javulása érdekében - írták.     

Tavaly a válaszadó 2557 szervezet döntõ többsége vállalta a kérdõívek évenkénti kitöltését, szerdán az ÁSZ 7255 költségvetési szervet kért fel elektronikus levélben, hogy vegyen részt az integritásfelmérésben. Az elektronikus kérdõív kitöltésére június 24-ig van lehetõségük a költségvetési szerveknek.     

A felmérésben alkalmazott kérdõív, valamint az annak kitöltéséhez szükséges tudnivalók az Integritás Portál (http://integritas.asz.hu/) Adatfelvétel 2016 menüpontja alatt érhetõk el.     

Az ÁSZ hírportáljának beszámolója szerint az eddigi felmérések eredményeit összefoglaló tanulmányok elérhetõk az Integritás Portálon (http://integritas.asz.hu/arop_1_2_4). Az elemzések rámutatnak az egyes intézménycsoportok feladatkörébõl adódó és tevékenységében rejlõ korrupciós kockázatokra, illetve jelzik az ezek kezelésére hivatott kontrollok kiépítettségének szintjét.

MTI - Kanizsa



2016-05-29 05:41:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül