Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56895408    








Honlapkeszites

Kerítéssel védik a játszótereket

Játszóterekkel kapcsolatos kérdést vetett fel közgyûlési interpellációjában dr. Fodor Csaba önkormányzati képviselõ. Ne csak azt ellenõrizzük, hogy a játékok megfelelnek-e az EU-s szabványnak, hanem azt is, hogy a forgalmas útszakasz mellett lévõket védi-e kerítés – javasolta.


Ilyen szempontból a Bornemissza utcai játszótér gondját vetette fel elsõként. Nézzük meg, lehet-e oda kerítést építeni, hiszen ennek nemcsak biztonsági, hanem egészségvédelmi okai is vannak, hiszen távol tartaná a homokozótól a kóbor állatokat. Ebben az esetben, ha nem is körbe, legalább a Dobó utca felé esõ részére meg kellene építeni a kerítést, hogy a gyerekek ne tudjanak kifutni az útra.

A város közterületi játszótereit és sportpályáit fenntartó Via Kanizsa NZrt. több nagyforgalmú játszótérnél – melynek környezete is jelentõs jármûforgalommal terhelt –, kerítés építésével igyekezett a gyermekek biztonságát növelni és a játszótereken tapasztalt szándékos károkozásokat visszaszorítani.

A Bornemissza utcai játszótér esetében a zrt. munkatársai felmérik a lehetséges beavatkozásokat, amelyekkel a kisgyermekek biztonsága javítható, illetve a játszótéri terület és a szomszédos focipálya biztonságos térbeli elkülönítése megvalósítható – áll Dénes Sándor polgármester válaszában.

B.E.



2016-05-31 11:38:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül