Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893564    








Honlapkeszites

Emmi: mintegy 80 ezer megváltozott munkaképességû ember dolgozik

Mintegy 75-80 ezer megváltozott munkaképességû ember dolgozik Magyarországon - közölte az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelõs helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli mûsorában.


Nyitrai Imre elmondta: 2010-hez képest több mint duplájára nõtt az érintettek foglalkoztatási aránya. A kormány minden évben 34 milliárd forintot fordít erre a célra, és az elmúlt években az ehhez kapcsolódó beruházásokra, fejlesztésekre pluszforrásokat is biztosított.

Az Emmi államtitkárát azzal összefüggésben kérdezték, hogy Üllõn klubház épült a fogyatékos emberek és családtagjaik számára.

Nyitrai Imre elmondta, hogy a klubházat egy 16 éve még kis egyesületként indult civil szervezet hozta létre. Az egyesület tagjai, a gyerekek szülei, családtagjaik tudták, hogy mire van igény, és ezek közül az egyik legfontosabb a foglalkoztatás. A teljesen önerõbõl megvalósított beruházás eredményeként jelenleg ötszáz megváltozott munkaképességû embernek adhatnak munkát - mondta.

Nyitrai Imre megjegyezte: egyre több multi, illetve nagyobb cég ismeri fel, hogy a társadalmi felelõsségvállalásban fontos pont a megváltozott munkaképességûek foglalkoztatása.

MTI - Kanizsa



2016-06-02 08:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül