Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893547    








Honlapkeszites

KSH: az ipari termelés 5,3 százalékkal nõtt áprilisban

Az ipari termelés volumene 2016 áprilisában 5,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a márciusi 4,6 százalékos visszaesés után - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az elsõ becslés alapján.


A munkanaphatástól megtisztított index megegyezik a kiigazítatlannal.     

A termelés az év elsõ negyedévében mindössze 0,3, január- áprilisban 1,5 százalékkal emelkedett.     

Az elõzõ hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezõvel kiigazított ipari kibocsátás október óta elõször nõtt, áprilisban 5,4 százalékkal.     

Schindele Miklós, a KSH fõosztályvezetõ-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: az élelmiszeripart kivéve a legfontosabb feldolgozó ágazatok mindegyikében növekedést figyeltek meg.     

Kiemelte, hogy az idén áprilisban jelentõsen nõtt az ipari termelés, és nemcsak az exportban, hanem a belföldi értékesítésben is jelentõs emelkedés volt.     

Schindele Miklós elmondta: az áprilist megelõzõ öt hónapban a szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az elõzõ hónaphoz képest az ipari termelés folyamatosan csökkent, illetve stagnált, most pedig jelentõs a bõvülés.     

Hozzátette: legutóbb 2011 januárban volt egy rendkívül nagy, akkor 9,4 százalékos ipari termelés növekedés az elõzõ havi, decemberi 8,4 százalékos visszaesés után.     

Az elsõ negyedévben az ipari termelés 0,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

MTI - Kanizsa



2016-06-07 10:01:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül