Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56948896    








Honlapkeszites

Szobrot köszönetül

Világszerte a mai napon ünneplik a piarista iskolák alapítóját, Kalazanciust. – kezdte az augusztus 25-i sajtótájékoztatón a Polgári Kanizsáért Alapítvány elnöke, Papp János. – Jövõre lesz a 300. évfordulója annak, hogy a Sugár úti kápolna patrónusa, Pirrotti Szent Pompiliusz megszületett. Ezért az iskola a Pompiliusz által Mamma Bellának – Szépséges Anyácskának – nevezett Szûzanya szobrát szándékozik felállítani az udvarán. És még egy kerek évszám: Nagykanizsán a kommunista diktatúra miatti 44 éves kényszerszünetet figyelembe véve, immár a kettõszázadik tanévet kezdik a piarista atyák.


Kóré Péter, a Nagykanizsai Polgári Egyesület elnöke vette át a szót: Két hazának – az éginek és a földinek – nevelnek itt jó polgárokat. Pénzben kifejezhetetlen, amit a nagykanizsai Piarista Iskola adott Zala és Somogy társadalmának. Tudjuk, a múlt számbavétele a jövõ iránti bizalomra is indít. Ezért egyesületünk felhívással fordul városunk, megyénk, a szomszédos megye közösségeihez: önkormányzatokhoz, intézményekhez, egyházközségekhez, társadalmi szervezetekhez, vállalkozásokhoz, valamint magánszemélyekhez. Fejezzük ki köszönetünket ezért a kétszáz évért jelképes anyagi hozzájárulásunkkal a Szûzanya szobor megvalósulásához!
Alapítványunk megtiszteltetésnek tartja, hogy elsõként csatlakozhat ehhez a kezdeményezéshez a maga szerény 100 000 forintos átutalásával. – folytatta a kuratóriumi elnök. A nagykanizsai Piarista Iskola számlaszáma: 11749015-20004628 . Megtalálható az iskola honlapjának címoldalán www.nk-piar.hu is. Egyházi intézményrõl lévén szó, aki megadja nevét, címét, adóazonosítóját illetve adószámát, januárban igazolást kap, hogy érvényesíthesse az adókedvezményt.



2009-08-25 15:48:22


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül