Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892592    








Honlapkeszites

NGM: az egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

Az egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztésére nyílik lehetõség 7,3 milliárd forintos keretösszegig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A pályázaton 200 millió és 1,5 milliárd forint közötti vissza nem térítendõ támogatás nyerhetõ el - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára az MTI-t hétfõn.


A támogatás az egyházi kulturális értékek, vallási turisztikai helyszínek fejlesztésével hozzájárul a magyarországi kulturális értékek megõrzéséhez, fenntartásához és bemutatásához.     

A fejlesztésekkel kapcsolatos általános elvárás a komplex szolgáltatásokat nyújtó vonzerõ kialakítása, látogatószám és költés generálása.     

Támogatható a legalább három megyei szintû területegységet átfogó, egységes vallási tematikához kapcsolódó öt, vagy annál több állomásból álló hálózatok fejlesztése, a fejlesztés helyszínei közül legalább az egyik településnek jelentõs turisztikai célpontnak kell lennie - emelte ki az államtitkár.     

Rákossy Balázs kifejtette, a vallási motivációjú utazások fõ céljai a kegyhelyek és zarándokhelyek, illetve egyre inkább az egyéb vallási tematikus utak is. Ez elsõsorban zarándoklatokat, vallási eseményeken való részvételt jelent, ugyanakkor a vallási turizmus helyszíneinek felkeresése történhet kulturális, nem pedig kifejezetten vallási okból is.     

Az épített örökségként számon tartott egyházi helyszínek a városlátogatók programjának is fontos részei, ahogy a templomok mûkincseinek bemutatása is sok érdeklõdõt vonz. A látogatók ezeken a helyszíneken is igénybe vesznek turisztikai szolgáltatásokat, ami hozzájárul a turisták költésének növeléséhez - hangsúlyozta.

MTI - Kanizsa



2016-06-20 12:14:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül