Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56893024    








Honlapkeszites

Optimisták és létszámbõvítést terveznek a magyar felsõvezetõk egy felmérés szerint

Optimistábbak a magyarországi vállalatvezetõk, 81 százalékuk nyilatkozott pozitívan a következõ egy évben várhatógazdasági fejlõdésrõl, 70 százalékuk pedig létszámbõvítést tervez - derült ki a Stanton Chase felsõvezetõk kiválasztására szakosodott nemzetközi személyzeti tanácsadó cég felmérésébõl, amelyhez 120 vállalati vezetõt kérdeztek meg.


Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint ez az eddigi felmérések során a legderûlátóbb adat - tavaly 80 százalékos volt az optimisták aránya - és jelentõs javulás az elsõ, 2013-ban végzett felméréshez képest, amikor mindössze a megkérdezettek fele vélekedett hasonlóan.     

A vállalatokon belül a megkérdezettek 60 százaléka optimista vagy nagyon optimista légkörrõl számolt be, a tavalyi 52 százalék után. Tízbõl kilenc vezetõ sikeresnek, nagyon sikeresnek vagy elfogadhatónak értékelte a 2015-ös évet, tavaly ez az arány 94 százalék volt, de az idei adat szintén nagy ugrás a két évvel ezelõtti 77 százalékhoz képest.     

A felsõvezetõk az elõzõ évhez hasonlóan leginkább az ipar, a technológiai- és infokommunikációs (IKT) szektor 53-53 százalékos növekedését várják 2016-ban. Lényegesen jobbak lettek a fogyasztói termékek és szolgáltatások piacának kilátásai, a tavalyi 27 százalék helyett a vezetõk 44 százaléka vélekedik optimistán ezekrõl, a pénzügyi szektort illetõen pedig a pozitív várakozások aránya szinte megduplázódott a tavalyhoz képest.     

A felmérésbõl az is kiderült, hogy a megkérdezettek 70 százaléka tervez létszámbõvítést, leginkább, 43 százalékban specialistákat vennének fel, a fizikai munkást már jóval kisebb - 15 százalékos - arányban keresnek a válaszok szerint.     

Az új szakemberek megtalálásakor a felsõvezetõk egyre inkább külföldre tekintenek, tavalyhoz  képest jobban figyelnek a kelet-közép-európai régióban, vagy akár egész Európában, sõt Európán kívüli országokban dolgozó szakemberekre is.     

Nõtt a magyar vezetõk mobilitása, idén is fõként Nyugat-Európa és Észak-Amerika az elsõdleges célpont, mindkettõ vonzereje nõtt a tavalyi évhez képest, Nyugat-Európáé 76-ról 86 százalékra, Észak-Amerikáé 64-rõl 73 százalékra - áll a tájékoztatásban.

MTI - Kanizsa



2016-06-21 04:54:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül