Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56892749    








Honlapkeszites

Cseresnyés: jelentõsen bõvül a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása

A jövõ évtõl jelentõsen bõvül a munkaadók számára a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára kedden Dunaújvárosban, a Hankook Ház új szárnyának ünnepélyes megnyitóján.


Cseresnyés Péter elmondta, hogy a kormány igyekszik jogszabályokkal segíteni a távolról bejáró dolgozók munkához jutását.     

Az MTI kérdésére az államtitkár ismertette: a cégek a munkásszállások után több költséget számolhatnak el, ilyen szállók építésekor pedig az adóalapjukat csökkenthetik. A munkába járásnál az eddigi 100 kilométeres távolságot lecsökkentik hatvanra, tehát közelebbrõl bejáró dolgozó után is igénybe vehetõk a kedvezmények.     

A munkába járásra használt saját gépkocsi után a 9 forintos kilométerdíj 15-re emelkedik. A munkásszálló fogalmát is átalakították, a jövõben már az egyfõs lakrész is munkásszállásnak minõsül.     

Cseresnyés Péter rámutatott, hogy Dunaújváros és a térség foglalkoztatási helyzetét a teljes foglalkoztatás jellemzi, amihez a Hankook is jelentõsen hozzájárul.     

Lee Sang Il a Hankook Tire Magyarország ügyvezetõje emlékeztetett, hogy öt éve, 2011-ben nyitotta meg kapuit a Hankook Ház elsõ szárnya, ezúttal a rekreációs központot és a második ütemet is birtokba veszik a dolgozók. Hozzátette: azóta a gyár építésének második és harmadik  üteme is befejezõdött, így már több mint 50 ezer gumiabroncsot gyártanak naponta.     

Mint mondta, a növekvõ kapacitással együtt a munkaerõ létszáma is folyamatosan nõ, jelenleg 3200 dolgozójuk van.     

A Hankook Ház második üteme 144 darab kétszemélyes lakóegységet tartalmaz, építésére a cég 1,8 milliárd forintot fordított.     

Fridrich Tamás projektvezetõ elmondta, hogy az elsõ ütemben elkészült épületek 254, egyenként 24 négyzetméteres kétszemélyes apartmannal és 506 fõs befogadóképességgel rendelkeznek. Az új lakóépületek 144 lakóegységükkel, 288 fõ befogadására alkalmasak. Mindkét épületrészben többféle megújuló energiaforrást használnak az épületek fûtésére, hûtésére.     

A projekt keretében a már meglévõ sportpályákat (mûfüves futballpálya és multifunkciós pálya) áthelyezték és öltözõvel, lelátóval bõvítették, valamint grillterasz is létesült.     

A kiosztott sajtóanyag szerint a Hankook Ház 800 méterre helyezkedik el a gyártól és olyan dolgozók vehetik igénybe térítésmentesen, akik lakhelye 50 kilométernél messzebb van és amerre nem közlekedik a cég ingyenes buszjárata.     

A dél-koreai székhelyû Hankook egyike a világ öt legtöbb gumiabroncsot gyártó vállalatának, világszerte több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztat.     

A dunaújvárosi üzemet 885 millió eurós befektetésbõl hozták létre és 2007 júniusában kezdte meg mûködését. A harmadik ütem építése tavaly tavasszal fejezõdött be, ezzel a gyár éves gyártókapacitása 19 millió abroncsra nõtt.

MTI - Kanizsa



2016-06-21 15:06:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül