Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56891923    








Honlapkeszites

KSH: 5,0 százalékkal nõtt a kiskereskedelmi forgalom volumene áprilisban

Áprilisban a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a naptárhatástól megtisztítva 6,7 százalékos volt a növekedés - jelentette a második becslés alapján pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


Az adatok egyformán 0,3 százalékponttal nagyobb növekedést mutatnak, mint a három héttel ezelõtt kiadott elsõ becslésben jelzett 4,7, illetve 6,4 százalék. A növekedés áprilisban már 34. hónapja, 2013 közepétõl megszakítás nélkül tart.     

A naptárhatástól megtisztított adatok szerint a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 11,3 százalékkal nõtt a forgalom volumene az elõzetesen jelzett 10,3 százalékkal szemben. A textil-, ruházati és lábbelieladások 21,2 százalékkal emelkedtek, az iparcikk jellegû vegyes üzletekben 8,9 százalékkal, a bútorok és mûszaki cikkek eladása 8,4 százalékkal nõtt. A gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszerüzletekben 6,3 százalékos volt a növekedés. A forgalom volumene 9,4 százalékkal csökkent a használtcikküzletekben. Az árucikkek széles körére kiterjedõ csomagküldõ és internetes kiskereskedelem volumene 31,4 százalékkal emelkedett.     

Az élelmiszer- és élelmiszerjellegû vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9 százalékos volt az eladások növekedése. Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegû vegyes üzletek értékesítési volumene 4,2, míg az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 4,1százalékkal nõtt.     

Az üzemanyag-kiskereskedelemben az elõzetes adattal egyezõ 3,5 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene.     

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármû- és jármûalkatrész-üzletek eladásai 5,8 százalékkal nõttek.     

A kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldõ és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 781 milliárd forint volt áprilisban. A forgalom 47 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegû vegyes üzletekben, 38 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 15 százaléka az üzemanyagtöltõ állomások hálózatában realizálódott - jelentette a KSH.

MTI - Kanizsa



2016-06-25 03:53:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül