Ma 2024. 10 18.
Lukács, Jusztusz napja van.
Látogatók száma : 56949524    








Honlapkeszites

Él a kínai kapcsolat

 Nagykanizsa városának vezetése kínai útjáról hazatérve sajtótájékoztató keretében számolt be távol-keleti tapasztalataikról és arról, hogy a település számára milyen kitörési pontokat kínálhat Shijiazhuang városával aláírt testvérvárosi megállapodás.

Amint azt Dénes Sándor polgármester elmondta, az említett kínai várossal már volt szándéknyilatkozat a fentebb említett kérdéskörben tavalyról és a megállapodást most írhatták alá.


A testvérvárosi megállapodás aláírása mellett a polgármester Tóth Nándor alpolgármesterrel és Nádasi Tamással, az Aquaprofit Zrt. elnökével a Közép- és Kelet-Európai Országok – Kínai Helyhatósági Vezetõk Konferenciáján is részt vehetett, ahol sok más kínai mellett európai vezetõk is felszólaltak. Ezzel párhuzamosan kiállítások és különbözõ fórumok keretén belül Nagykanizsa és Kína viszonylatában több kiemelt kérdés is szóba került, így a zöld-energia vagy éppen a környezetvédelem, illetve azt is megvitatták, hogy a gazdaság, kereskedelem, kultúra, oktatás és turizmus területén milyen együttmûködések körvonalazódhatnának.

Kína, mint egy másfél milliárdos népességû állam számára kiemelt jelentõsége van a vízgazdálkodás ágazatának és akár ennek kapcsán is aktív kapcsolattartás szükséges a kínai féllel. Ahogy azt Tóth Nándor alpolgármester és Nádasi Tamás is hangsúlyozta, Kína kiemelt érdeklõdét mutat Magyarország, ezen belül Nagykanizsa irányába és még az õsz folyamán realizálnák is ezt egy kínai delegáció dél-zalai látogatásával.

Nádasi szerint a nagykanizsai kapcsolat Kína felé akár mérföldkõ is lehet a magyar-kínai kapcsolatokban még annak zalai vetületén is túl, ugyanakkor az is fontos szempont, hogy tartalommal töltsék meg a kialakuló kapcsolatokat.

P.L.



2016-06-27 14:49:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül