Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894590    








Honlapkeszites

UTÓELLENÕRZÉS – Murakeresztúr Község Önkormányzata

Az Állami Számvevõszék befejezte Murakeresztúr Község Önkormányzata utóellenõrzését. Az ÁSZ még 2013-ban értékelte az Önkormányzat belsõ kontrollrendszere kialakításának, egyes kontrolltevékenységek és a belsõ ellenõrzés mûködését. A mostani utóellenõrzés a javaslatok hasznosítására elkészített intézkedési terv végrehajtásának értékelésére irányult. Az utóellenõrzés megállapította, hogy az Önkormányzat az intézkedési tervben meghatározott 17 feladatból 15-öt határidõben, egyet részben, illetve egyet határidõn túl hajtott végre.


Az Önkormányzat belsõ kontrollrendszerének kialakítását, valamint egyes kontrolltevékenységek és a belsõ ellenõrzés mûködésének az ellenõrzését 2009. január 1. és 2011. december 31. közötti idõszakra végezte el, az errõl szóló jelentését 2013. március 13-án tette közzé. Az ellenõrzés célja annak értékelése volt, hogy az Önkormányzat a jogszabályi elõírásoknak megfelelõen alakította-e ki a belsõ kontrollrendszert, megfelelõen mûködtette-e a gazdálkodás folyamatában kulcsszerepet betöltõ szakmai teljesítésigazolás és utalvány ellenjegyzés kontrollokat, biztosította-e a belsõ ellenõrzés szabályos és eredményes mûködését.

 

Az ellenõrzött önkormányzat intézkedési tervének végrehajtása (db) 
Önkormányzat
Az intézkedési tervben elõírt idõszerûvé vált feladatok száma
Ebbõl az utóellenõrzés megállapítása szerint:
Végrehajtott és határidõn túl végrehajtott
Részben 
végrehajtott
Murakeresztúr
17
16
1

Végrehajtottnak minõsült a feladat, ha annak teljesítése az intézkedési tervben meghatározott határidõben és tartalommal megtörtént. Határidõn túl végrehajtott a feladat, ha annak teljesítése az intézkedési tervben meghatározott módon, de az elõírt határidõn túl történt meg. Részben végrehajtott az a feladat, amelynek a végrehajtása tejes körûen az intézkedési tervben elõírt módon nem történt meg.

Az Önkormányzat az intézkedési tervben meghatározott 17 feladatból egyet részben hajtott végre. A jegyzõ az intézkedési tervben meghatározott határidõn belül gondoskodott arról, hogy az informatikai és biztonsági szabályzatban az adatbiztonság érvényesülése érdekében meghatározzák a hozzáférési jogosultságok megállapítására és módosítására, betartásuk ellenõrzésére vonatkozó eljárásrendet, valamint a pénzügyi-számviteli rendszerben feldolgozott adatok mentési eljárásait, és a mentések felelõseit, azonban a pénzügyi-számviteli szoftverváltozások ellenõrzésére, tesztelésére vonatkozó eljárások szabályait nem rögzítették.

Az ÁSZ figyelemfelhívó levéllel fordult a polgármesterhez annak érdekében, hogy a végrehajtott intézkedésekkel elért eredmények folyamatos fenntartását biztosítsa, továbbá intézkedjen a szabályszerû feladatellátás elõsegítésének biztosítása érdekében a felelõs vezetõi magatartásban, a belsõ kontrollrendszer kialakításában és mûködésében rejlõ kockázatok megszüntetése iránt.

Kanizsa



2016-06-29 10:21:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül