Ma 2024. 9 16.
Edit, Ciprián napja van.
Látogatók száma : 56894147    








Honlapkeszites

Önkormányzatok pályázhatnak közmûvelõdési támogatásra

Háromszáz millió forint keretösszegû közmûvelõdési pályázatot hirdet az Emberi Erõforrások Minisztériuma olyan települési önkormányzatok számára, amelyek közmûvelõdési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közmûvelõdési megállapodás keretében mûködtetnek - közölte a kultúráért felelõs államtitkárság szerdán az MTI-vel.


A pályázat célja közmûvelõdési intézmény vagy közösségi színtér mûszaki-technikai eszközállományának, berendezési tárgyainak gyarapítása, épületének karbantartása, felújítása.     

A közlés szerint a vissza nem térítendõ költségvetési támogatást a települési önkormányzatok által vállalt önrész arányában kell megállapítani. A támogatás minimális mértéke 100 ezer forint.     

A 300 millió forintos keretösszeg 40 százalékát a települési önkormányzatok által 2015. január 1. után alapított közmûvelõdési intézmények vagy közösségi színterek között osztják fel. A keret 60 százalékát a fenti kategóriába nem tartozó, települési önkormányzatok által fenntartott vagy a velük kötött közmûvelõdési megállapodás alapján mûködõ intézmények, közösségi színterek támogatására fordítják - közölte az államtitkárság.     

Az összegzés kitér arra, hogy "a társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentõsen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében, valamint a települési önkormányzat által 2015. január 1-jét követõen alapított közmûvelõdési intézmény vagy közösségi színtér esetében a vállalt önrész mértékét háromszoros súllyal kell figyelembe venni a támogatás megállapításakor. A két feltétel együttes fennállása esetén a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kell tekintetbe venni".     

Pályázni július 15-ig lehet, a részletes kiírás a http://www.kormany.hu/hu/dok?source=2&type=206#!DocumentBrowse oldalról tölthetõ le.

MTI - Kanizsa



2016-06-29 12:47:00


További hírek:


KÖZÉRDEK ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül